Στη Ρωσία οι πάροχοι δεν πουλάνε iPhone!

Στη Ρωσία οι πάροχοι δεν πουλάνε iPhone!

Είναι γνωστό ότι πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη έχουν παράπονα από τη συνεργασία τους με την Apple όσον αφορά το iPhone. Όμως, μέχρι τώρα, κανείς δεν τόλμησε αυτό να προχωρήσει στη διακοπή συνεργασίας με την Apple. Εκτός από τις τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής στη Ρωσία (MTS, Vimpelcom και Megafon) που αποφάσισαν να σταματήσουν να πωλούν iPhone μέσω του εμπορικού δικτύου τους.

Οι τρεις πάροχοι δεν έχουν δικαιολογήσει επισήμως την απόφαση τους και δεν αποκλείεται ορισμένοι εξ αυτών να ξανασυνεργαστούν με την Apple. Αλλά, το υπάρχον σενάριο λέει ότι έγραφαν σημαντικές ζημίες από την πώληση iPhone. Στη Ρωσία απαγορεύεται η επιδότηση συσκευών με αποτέλεσμα το κόστος απόκτησης ενός iPhone να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα για τον μέσο καταναλωτή της χώρας. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό ότι η Apple θέτει αρκετά υψηλούς στόχους πωλήσεων και ζητά από τους παρόχους να προχωρούσαν και σε προωθητικές ενέργειες με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η διακοπή της συνεργασίας δεν σημαίνει ότι το iPhone θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο στη Ρωσία, καθώς η Apple διατηρεί ιδιόκτητα καταστήματα εκεί, ενώ επιπλέον υπάρχουν αρκετές αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών που πωλούν συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Όμως, μέσω των συγκεκριμένων τριών εταιρειών, πωλείται περίπου το 80% των κινητών τηλεφώνων στη Ρωσία. Και αυτό είναι ένα θέμα.

Η κίνηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν αρκετοί πάροχοι, κυρίως στην Ευρώπη, που εκφράζουν παράπονα για τη συνεργασία τους με την Apple, η οποία παρουσιάζεται να είναι ιδιαίτερα πιεστική όσον αφορά τις πωλήσεις iPhone. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεξάγει έρευνα για τις μεθόδους που ακολουθεί η Apple όσον αφορά τη διάθεση των προϊόντων της. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τα παράπονα που εξέφρασαν Ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι, οι οποίοι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστοί.

 

IPHONE,SMARTPHONES,ΡΩΣΙΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home