Στο Top 3 η Ελλάδα

Στoυς ρυθμούς υιοθέτησης του γρήγορου Internet

Στο Top 3 η Ελλάδα

H Ελλάδα συνεχίζει να είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς όσον αφορά στην «υιοθέτηση» της χρήσης του γρήγορου Διαδικτύου, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τοτς ρυθμούς αύξησης της διείσδυσης.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που αφορούν το α’ εξάμηνο του 2012 και σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η τρίτη –μεταξύ των μελών του οργανισμού- χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, μεταξύ του Δεκεμβρίου 2011 και του Ιουνίου 2012, η Ελλάδα πρόσθεσε 3,9 ποσοστιαίες μονάδες όσον αφορά το ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας μέσω ενσύρματων συνδέσεων και μόνο η Νέα Ζηλανδία με 4,6% και η Χιλή (επίσης 3,9%) κατάφεραν να την ξεπεράσουν.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το ποσοστό διείσδυσης των ενσύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα έφθασε τον Ιούνιο του 2012 στο 22,6% του πληθυσμού με την χώρα μας να βρίσκεται στην 24η θέση μεταξύ των 34 χώρων – μελών του οργανισμού. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ελλάδα είναι υψηλότερα ακόμη και από χώρες όπως η Ιταλία, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 έχει κερδίσει 2 θέσεις. Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ενσύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων έφθασε στα 2.558.830, όταν 6 μήνες νωρίτερα ήταν 2.349.878 με τις νέες συνδέσεις να φθάνουν κοντά στις 209.000. Σημειωτέον πάντως πως το πραγματικό ποσοστό του πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης είναι πρακτικά μεγαλύτερο, δεδομένου πως μία σύνδεση σε ένα νοικοκυριό την χρησιμοποιούν όλα τα μέλη μίας οικογένειας.

Αρκετά δημοφιλής δείχνει να είναι και η ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το ποσοστό διείσδυσης της κινητής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα φθάνει στο 39,6% με τον αριθμό των σχετικών συνδέσεων να είναι στα 4.480.265. Η αύξηση είναι σημαντική δεδομένου ότι τον Δεκέμβριο του 2011, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 30% με τον αριθμό των συνδέσεων να ανέρχεται στις 3.391.505. Και σε αυτή την κατηγορία πάντως, η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση.

Πάντως, όσον αφορά τις ενσύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα παραμένει κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι στο 26% αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης της είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο που ήταν στις 1,4 ποσοστιαίες μονάδες. Συνολικά, στις χώρες του ΟΟΣΑ υπάρχουν 321 εκατ. ενσύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις. Σταδιακά, η σύνδεση μέσω δικτύων οπτικών ινών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και είναι αξιοσημείωτο πως το μερίδιο της συγκεκριμένης τεχνολογίας έφθασε στο 14,2%. Κυρίαρχη τεχνολογία παραμένει, φυσικά, το DSL στο οποίο βασίζονται το 54,7% των ενσύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων.

WEB,ΟΟΣΑ,ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home