Η ταυτόχρονη χρήση δύο οθονών μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη

Deasy @ 07.12.2012
Η ταυτόχρονη χρήση δύο οθονών μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη

Είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο την ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση να επικοινωνούμε ταυτόχρονα με το κινητό μας τηλέφωνο ή να σερφάρουμε στο web με ένα tablet ή ένα laptop. Και καλά, στην Ελλάδα έχουμε μία δικαιολογία με το τηλεοπτικό περιεχόμενο που παίζει στα ελληνικά κανάλια αλλά το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει πολύ περισσότερο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με τη Nielsen, το 40% των Αμερικάνων χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία φορά τη μέρα το κινητό του ή το laptop ταυτόχρονα με την τηλεόραση, ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 85% στο χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Η χρήση δύο οθονών έδωσε το ερέθισμα στον Mark Becker, ψυχολόγο στο Michigan State University να το ψάξει λίγο παραπάνω, ο οποίος και προχώρησε σε μια σχετική έρευνα με δείγμα 319 φοιτητές του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας, οι φοιτητές που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα δύο οθόνες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επιπλέον, ανάμεσα στα δύο αυτά γκρουπ φοιτητών διαπιστώθηκε σημαντική διαφορά στα επίπεδα του άγχους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν δίνει σαφή απάντηση στους προβληματικότερους συνδυασμούς συσκευών, όμως σύμφωνα με τον κ. Beckers θα ακολουθήσουν και νέες έρευνες πάνω στο θέμα, ώστε να εξαχθούν πιο λεπτομερή συμπεράσματα.

Πηγή: Mashable

SECOND SCREENING,MULTITASKING,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home