Αύξηση απόδοσης σε WiFi δίκτυα έως 700%

Μια λύση ερευνητών σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ εγγυάται καλύτερη απόδοση σε δημόσια WiFi δίκτυα

Deasy @ 15.11.2012
Αύξηση απόδοσης σε WiFi δίκτυα έως 700%

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις όταν βρίσκεσαι σε κάποιο δημόσιο WiFi δίκτυο είναι το γεγονός ότι μόλις συνδεθούν σε αυτό πολλοί χρήστες, το σύστημα "μπουκώνει" και είτε θα έχεις θεωρητική σύνδεση αλλά θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να κατεβάσεις δεδομένα είτε θα χάσεις τελείως τη σύνδεση.

Πάνω σ' αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι δούλεψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του North Carolina, παρουσιάζοντας το WiFox που, σύμφωνα με τους ίδιους, λύνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησαν σε πραγματικό WiFi δίκτυο στα εργαστήριά τους, η λύση που υλοποίησαν πρόσφερε αύξηση της απόδοσης του δικτύου και μάλιστα όσο περισσότεροι χρήστες είναι συνδεδεμένοι τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Η βελτίωση στις δοκιμές τους κυμάνθηκε από 400% με 25 χρήστες στο δίκτυο, ενώ έφτασε και το 700% με 45 συνδεδεμένους χρήστες. Στην πράξη, το WiFi δίκτυο ανταποκρίθηκε στα "αιτήματα" των χρηστών 4 φορές πιο γρήγορα από κάθε άλλο δίκτυο που δεν χρησιμοποιεί το software WiFox.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους τον επόμενο μήνα στη Νίκαια της Γαλλίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου ACM CoNEXT 2012.

WiFi,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home