Δωρεάν Wi-fi σε 11 σημεία της Αθήνας

Δωρεάν Wi-fi σε 11 σημεία της Αθήνας

Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο Internet μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας σε 11 πολυσύχναστα σημεία της πόλης, σε ένα ακόμα ψηφιακό βήμα που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. 

Τα σημεία στα οποία παρέχεται δωρεάν ασύρματο δίκτυο στους πολίτες είναι τα εξής: Πλατεία Συντάγματος, Λυκαβηττός, Πλατεία Ηρώων (Πλ. Ψυρρή), Πλατεία Κοτζιά, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2), Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50), Λιοσίων 22, Πλατεία Καραμάνου, 1ο Κοιμητήριο Αθηνών και ΚΕΠ Πλατείας Βικτωρίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, το πρόγραμμα υλοποίησης δημόσιων δικτύων WiFi έχει προσφέρει δωρεάν Internet σε περισσότερους από 100.000 χρήστες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 300.000 μοναδικές συνδέσεις.

Η πρόσβαση στο δίκτυο στα παραπάνω σημεία είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους, ενώ δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά την είσοδο και χρήση του δικτύου. Το δίκτυο WiFi4EU υλοποιείται με τεχνολογία isolation, η οποία απομονώνει την συσκευή μας από τους άλλους χρήστες του δικτύου για μέγιστη ασφάλεια.

 Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο με δύο απλά βήματα:

 Βήμα 1: Οι πολίτες εντοπίζουν την λίστα με τα Wi-Fi δίκτυα στην φορητή συσκευή τους και επιλέγουν το δίκτυο “WiFi4EU” (εφόσον βρίσκονται σε ένα από τα γεωγραφικά σημεία που προσφέρουν κάλυψη)

 Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη τους η σελίδα εισόδου του portal του Δήμου Αθηναίων, πατάνε «Σύνδεση» και αυτόματα, αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις επόμενες 12 ώρες.

 Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, αρκεί να επαναλάβουν τη διαδικασία.

Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και στις 129 γειτονιές της Αθήνας.

WiFi,ΑΘΗΝΑ,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home