Tεχνολογία για την Ειρήνη

Το PeaceEarth είναι μια πρωτοβουλία του γνωστού ηθοποιού, Forest Whitaker

Deasy @ 24.09.2012
Tεχνολογία για την Ειρήνη

Με όχημα την τεχνολογία και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει, ο δημοφιλής αμερικάνος ηθοποιός, Forest Whitaker ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία, προωθώντας φιλειρηνικές φωνές σε σημεία του πλανήτη (και όχι μόνο) που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Το Project PeaceEarth είναι θα λέγαμε μια ψηφιακή πλατφόρμα που έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε φιλειρηνικές προσπάθειες να ακουστούν.

Όπως ανέφερε ο αμερικάνος ηθοποιός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Social Good Summit", το PeaceEarth (μη κερδοφόρος οργανισμός) θα εστιάσει στην εκπαίδευση και στο να δώσει δύναμη σ' αυτές τις φωνές, συμβάλλοντας στην επίλυση των συγκρούσεων, σ' αυτές τις περιοχές. Το project θα επεκτείνεται και στον πραγματικό κόσμο (πέρα από τον ψηφιακό) με αντίστοιχες πρωτοβουλίες, μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.

Για την εκπλήρωση των στόχων του, το PeaceEarth θα έρθει σε επαφή με κόσμο που ζει στις "εμπόλεμες ζώνες" μέσα από το site του και τα social media, παραθέτοντας ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, σχετικά με την επίλυση των συγκρούσεων και την ανοικοδόμηση της ειρήνης, λειτουργώντας ως "κέντρο προβληματισμού σε μια παγκόσμια συζήτηση". Σύμφωνα με τον κ. Whitaker, το περιεχόμενο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, ομιλίες, μαρτυρίες, ντοκιμαντέρ, workshops αλλά και πρακτικές, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως παράδειγμα.  

Ο Forest Whitaker είναι γνωστός για τις εθελοντικές πρωτοβουλίες του σε κοινωφελείς σκοπούς, αποτελώντας έναν από τους πρεσβευτές καλής θέλησης της UNESCO.

PEACEEARTH,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home