Endeavor Greece: νέος φορέας στο πλευρό καινοτόμων επιχειρηματιών

Το Endeavor είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με παρουσία σε 16 χώρες

Endeavor Greece: νέος φορέας στο πλευρό καινοτόμων επιχειρηματιών

Με την Ελλάδα ξεκινάει την παρουσία του στην Ευρώπη, το Endeavor, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να αναδείξει και να βοηθήσει τις προσπάθειες καινοτόμων επιχειρηματιών.

Η έναρξη της λειτουργίας του Endeavor Greece ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της Linda Rottenberg, διευθύνουσας συμβούλου του Endeavor, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο CNBC, πριν από λίγο. Η κ. Rottenberg χαρακτήρισε ως ιδανική τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο συγκεκριμένος φορέας για να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι τις χρονικές περιόδους που οι οικονομίες αντιμετωπίζουν προβλήματα τότε είναι που αναδεικνύονται οι καινοτόμοι επιχειρηματίες.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του Endeavor στο site του, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στην Ελλάδα είναι ο Μιχάλης Χανδρής, αντιπρόεδρος (και ιδρύτρια του Endeavor Greece) η Mareva Grabowski, ενώ στο συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι Μάριλυ Φράγκιστα, Θοδωρής Κυριακού, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Γιάννης Στασινόπουλος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Τάκης Θεοχαράκης και Μελίνα Τραυλού. Καθήκοντα managing director στο Endeavor Greece έχει αναλάβει ο κ. Χάρης Μακρυνιώτης. 

To Endeavor ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 15 χρόνια, με στόχο να αναδείξει και να βοηθήσει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και ανθρώπους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πηγή έμπνευσης και για τους υπόλοιπους. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 16 χώρες και παρακολουθεί 30.000 εταιρείες. Από αυτές έχει επιλέξει 700 καινοτόμους επιχειρηματίες, οι επαγγελματικές δραστηριότητες των οποίων το 2011 παρήγαγαν 5 δισ. δολάρια σε έσοδα και 200.000 θέσεις εργασίας.

Η συνέντευξη της κ. Rottenberg έχει πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

ENDEAVOR,STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home