Δύο στα τρία smartphones με Android

Στο 68,1% το μερίδιο του λειτουργικού της Google

Δύο στα τρία smartphones με Android

Σε εντυπωσιακά επίπεδα δείχνει να έχει φθάσει η δημοτικότητα των συσκευών που βασίζονται στο Android της Google, ιδίως από τη στιγμή που τόσο το Blackberry OS όσο και το Symbian παρουσιάζουν σημαντική πτώση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IDC, το β’ τρίμηνο του 2012 από τα 154 εκατ. smartphones που διετέθησαν παγκοσμίως, τα 104,8 εκατ., ήτοι το 68,1% βασιζόταν στο Android. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 το μερίδιο του Android ήταν …μόλις στο 46,9%. Είναι προφανές ότι η μεγάλη άνοδος της Samsung έχει βοηθήσει σε αυτή την αύξηση.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το iOS της Apple με 16,9%, κάτι που σημαίνει πως τα δύο πρώτα λειτουργικά συστήματα έχουν ένα συνολικό μερίδιο της τάξεως του 86%.

Στην τρίτη θέση είναι το Blackberry OS με ένα μερίδιο που έφθασε στο β’ τρίμηνο του 2012 μόλις στο 4,8% (από 11,5% πριν από ένα χρόνο), ενώ άσχημο χαρακτηρίζεται και το μερίδιο 4,4% του Symbian (από 16,9%). Όσον αφορά στα Windows Phone, το μερίδιο τους είναι στο 3,5%, επίδοση που δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητική αν αναλογιστεί κανείς την επένδυση που έχει κάνει τόσο η Microsoft όσο και η Nokia. Τουλάχιστον, σε απόλυτα νούμερα πωλήσεων, οι Windows Phone συσκευές είχαν μία ανάπτυξη 115,3% (από 2,5 εκατ. τεμάχια στα 5,4 εκατ. τεμάχια) σε ετήσια βάση, ενώ πλέον έχουν μειώσει κατά πολύ τη διαφορά από το Blackberry.

ANDROID,IOS,SYMBIAN,WINDOWS PHONE,Blackberry,APPLE,BLACKBERRY,GOOGLE,MICROSOFT,NOKIA,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home