Φθηνότερες κλήσεις στα κινητά

Φθηνότερες κλήσεις στα κινητά

Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε την είδηση είναι απαραίτητη μία διευκρίνηση που μπορεί πολλοί να μην την γνωρίζουν. Τα «τέλη τερματισμού» (θα το διαβάσετε αρκετές φορές παρακάτω) είναι τα χρήματα που αποδίδει μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην άλλη ανάλογα με τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τα δίκτυά τους.

Τώρα λοιπόν ας προχωρήσουμε στην είδηση. Αυτά τα τέλη τερματισμού, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της ΕΕΤΤ μειώνονται σταδιακά και από 4,95 ευρωλεπτά/λεπτό κλήσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα φθάσουν το 1,01 ευρωλεπτό/λεπτό κλήσης.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης αναμένεται να μειωθούν και οι τιμές στη λιανική, δηλαδή αυτές με τις οποίες χρεώνεσαι όταν καλείς ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην πλήρη εφαρμογή των νέων χρεώσεων στα τέλη τερματισμού, δηλαδή στο 2013, η εξοικονόμηση όχι μόνο για σένα αλλά για το σύνολο των καταναλωτών θα αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες και ιδιαίτερα από τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουν οι εταιρείες τις χρεώσεις αυτές, στις χρεώσεις προς τον καταναλωτή. Για παράδειγμα, στα προγράμματα δωρεάν χρόνου ομιλίας (που αποτελούν και την πλειοψηφία των συνδέσεων) αν θα μειωθεί το πάγιο ή αν θα αυξηθεί ο χρόνος που θα παρέχεται.

Δεν αποκλείεται τα οφέλη να είναι σημαντικότερα στην καρτοκινητή, όπου αναμένεται τα δύο δίκτυα Vodafone και Wind να δείξουν μεγαλύτερη επιθετικότητα στις χρεώσεις τους, καθώς με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα τέλη τερματισμού η Cosmote είχε το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης πελατειακής βάσης.

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home