H Microsoft αλλάζει το SkyDrive

Deasy @ 24.04.2012
H Microsoft αλλάζει το SkyDrive

Καλά και κακά νέα για τους χρήστες του SkyDrive του "νέφους" αποθήκευσης που λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια η Microsoft.

Ακολουθώντας τη γενικότερη τάση η Microsoft, μετά από αλλαγές στο SkyDrive, προσφέρει πλέον την υπηρεσία αποθήκευσης ως μια φυσική προέκταση του υπολογιστή σου. Αντί, δηλαδή, να πρέπει να ανοίξεις τον Web browser για να μπεις στη σελίδα του SkyDrive και από εκεί να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις κάποιο αρχείο, μπορείς πλέον να το κάνεις μέσα από τον υπολογιστή σου με ένα απλό drag-and-drop, καθώς το SkyDrive θα (σου δίνει την εντύπωση πως) είναι μέρος του περιβάλλοντος εργασίας. 

Παράλληλα η εταιρεία αναβάθμισε τις εφαρμογές που διαθέτει για διαφορετικές πλατφόρμες (iOS περιλαμβανομένου) και ανακοίνωσε ένα μηχανισμό για ενοποίηση του SkyDrive με το Mac OS X (έκδοση Lion και νεώτερη). Ως εδώ ωραία, πού είναι το πρόβλημα;

Πρόβλημα δεν υπάρχει εάν στο  SkyDrive δεν έχεις ξεπεράσει τα 7 GB αποθηκευμένων δεδομένων. Μα, θα πεις, το SkyDrive δίνει 25 GB  δωρεάν χώρου. Ναι, αλλά όχι πια, θα απαντήσουμε.

Σταδιακά η Microsoft θα εφαρμόσει ένα σύστημα όπου θα μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό στο SkyDrive και να κάνεις ό,τι θέλεις. Μόνο που ο αποθηκευτικός χώρος που θα έχεις στη διάθεσή σου θα είναι πλέον 7 GB. Αν θέλεις περισσότερα, θα πρέπει να επιλέξεις ένα από τα πακέτα της Microsoft. 

Ολα αυτά και ενώ περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες κατά τα φαινόμενα το Google Drive. Αυτά και πολλά ακόμα θα συζητήσουμε μαζί σου στο Public μεθαύριο Πέμπτη σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο cloud computing. 

CLOUD COMPUTING,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home