Δε μασάει από ύφεση η Google

Deasy @ 14.10.2011
Δε μασάει από ύφεση η Google

Μπορεί το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα να είναι από άσχημο έως πολύ άσχημο (διαλέξτε εσείς...) αλλά κάποιες εταιρείες φαίνεται να μην επηρεάζονται. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων είναι η Google, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι το 2011 είναι μια από τις πιο δυνατές χρονιές της εταιρειας. Ειδικότερα, η Google εμφάνισε έσοδα στο 3ο τρίμηνο που άγγιξαν τα 9,7 δισ. δολάρια, με τα κέρδη της εταιρείας να κυμαίνονται στα 2,2 δισ, σημειώντας αντίστοιχα 33% και 26% αύξηση σε σχέση με τα αποτελέσματα του αντίστοιχου τριμήνου του 2010.

Παράλληλα, ένα ακόμα σημαντικό (και εντυπωσιακό, αν δούμε το γενικότερο κλίμα της αγοράς) στοιχείο που δείχνει τη δυναμική της Google είναι το γεγονός ότι το προσωπικό της έφθασε τους 31.500 υπαλλήλους, καθώς μόνο στο 3ο τρίμηνο προσέθεσε περισσότερους από 2.500, ενώ σε σχέση με το 2010 η εταιρεία έχει 7.000 περισσότερους υπαλλήλους. Μάλιστα, η εντυπωσιακή αυτή αύξηση προσωπικού έρχεται σε μια χρονιά που, όπως ανέφερε και ο Larry Page, ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας, η Google έκοψε περίπου 20 προϊόντα, ώστε να εστιαστεί σε περισσότερο κερδοφόρους τομείς.

Τέλος, σε σχέση με τους τομείς που δραστηριοποιείται η Google, το Google+ έχει ήδη 40 εκατομμύρια συνδρομητές, ο Chrome χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια χρήστες, η κινητή τηλεφωνία (Android) προσέφερε 625 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία, η οποία ελέγχει με πολύ μεγάλα μερίδια τόσο την αγορά των μηχανών αναζήτησης όσο και την αγορά της online διαφήμισης.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home