Μαίνεται ο κυβερνοπόλεμος των χάκερ

Μαίνεται ο κυβερνοπόλεμος των χάκερ

Τα κρούσματα χάκινγκ πληθαίνουν, το ίδιο και η δημοσιότητα που λαμβάνουν, ενώ, κατά τα φαινόμενα, υπάρχουν αρκετές ομάδες από χάκερ, οι οποίες δείχνουν να επιδίδονται σε ...ανταγωνισμό προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως οι χάκερ δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στις εταιρείες που ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια και τους κυβερνητικούς οργανισμούς.

Το τελευταίο κρούσμα ήταν η online υπηρεσία της ιαπωνικής Sega, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Οι χάκερ απέσπασαν τα προσωπικά στοιχεία από 1,29 εκατ. χρήστες του Sega Pass. Όμως, αυτή τη φορά, δεν ήταν οι χάκερ που “χτύπησαν” τη Sony, τη Nintendo και τη CIA. Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας Lulz Security που έχει αναλάβει την ευθύνη για τις συγκεκριμένες επιθέσεις κάλεσε μέσω Twitter τους ανθρώπους της Sega να επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου “να τιμωρήσουν τους κυβερνοεγκληματίες που ευθύνονται για την επίθεση”! Ως λόγο για τη συγκεκριμένη προσφορά ανέφεραν ότι κάποια μέλη της λατρεύουν το Dreamcast, την παιχνιδομηχανή που είχε λανσάρει στη δεκαετία του ‘90 η Sega για να σταματήσει τις πωλήσεις το 2001.

Από την άλλη, η Lulz συνεχίζει τις επιθέσεις με τελευταίο δείγμα -σύμφωνα με δική της ανακοίνωση- το online παιχνίδι Brink, απ’ όπου έκλεψαν τα στοιχεία περίπου 200.000 χρηστών. Επίσης, δημοσίευσαν και στοιχεία για 62.000 email λογαριασμούς, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας Writerspace.com που ασχολείται με το χώρο της λογοτεχνίας.

Οι κινήσεις πάντως της Lulz έχουν αρχίσει να προκαλούν αρκετά ερωτηματικά και πλέον ενδέχεται να είναι απλώς μία ομάδα από χάκερ που αρέσκεται στις ...πλάκες. Αυτό δείχνει η προσφορά στη Sega, ενώ να σημειώσουμε ότι το Lulz είναι μία συντομογραφία που σημαίνει “γελάω εις βάρος άλλων”. Μόνο που ορισμένες φορές, τέτοιου είδους ενέργειες έχουν επιπτώσεις που δεν είναι καθόλου αστείες. Και επειδή τα μέλη της Lulz δείχνουν ιδιαίτερα ικανοί, ευελπιστούμε ότι θα καταλάβουν που είναι τα όρια...

 

HACKING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home