Εθνοσυνέλευση... από τον Ομπάμα στο Facebook

Εθνοσυνέλευση... από τον Ομπάμα στο Facebook

Σίγουρα κάποιοι θα σπεύσουν να το χαρακτηρίσουν απλώς μια κίνηση δημοσίων σχέσεων -και κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι και αυτό. Ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, οφείλει κανείς να αναγνωρίσει στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου κάποια πρωτοτυπία: σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να κάνει μια ανοιχτή "συνέλευση" μέσω Facebook (στη σελίδα του Λευκού Οίκου).

Όποιος χρήστης του Facebook θέλει μπορεί να παρακολουθήσει το event, ενώ παράλληλα μπορεί να υποβάλλει και ερωτήσεις τις οποίες έχει καταθέσει από πριν -προφανώς θα υπάρξει κάποιος έλεγχος ως προς το πόσες και ποιες ερωτήσεις θα απαντηθούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η συνέλευση θα έχει και κάποιο άμεσο αντίκρισμα στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα σκοπεύει στην ηλεκτρονική του συνέλευση να συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τον νέο φόρο για τα υψηλά εισοδήματα, έναν φόρο που ενδιαφέρει άμεσα την αγορά της Σίλικον Βάλεϊ καθώς μερικοί από τους πιο πλούσιους Αμερικανούς προέρχονται από αυτή. Από αυτή την άποψη, το Facebook είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να το κάνει -αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ "αξίζει" κατά το περιοδικό Forbes, 13,5 δις δολάρια.

Η ανταπόκριση που θα έχει το εγχείρημα του Αμερικανού προέδρου μένει να αποδειχθεί -τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό, η σχετική σελίδα στο Facebook έχει περίπου 32.000 attending (για να αποκτήσει κανείς ένα μέτρο σύγκρισης, η σελίδα του Λευκού Οίκου έχει περίπου ένα εκατομμύριο likes). Από Ιντερνετική άποψη, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ισχυρότερη κυβέρνηση του κόσμου, αντιμετωπίζει το περιβάλλον των social media και κατ' επέκταση του Ίντερνετ με αρκετή σοβαρότητα ώστε να επινοεί ιδέες για τη χρήση τους. Είναι αυτό αρκετό; Βεβαίως όχι -αλλά είναι μια αρχή. Και σίγουρα, διαφέρει πολύ από το πώς αξιοποιείται το Ίντερνετ στην Ελλάδα.

 

FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home