Microsoft: έρχεται το Streetside

Στα βήματα της Google, η Microsoft φωτογραφίζει τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

Microsoft: έρχεται το Streetside

Στα βήματα της Google και συγκεκριμένα της υπηρεσίας Street View βαδίζει η Microsoft, καθώς φαίνεται ότι στο μέλλον θα προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία, το Streetside. H υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη για τους χάρτες των ΗΠΑ, ενώ πολύ σύντομα θα τη δούμε και για την Ευρώπη, καθώς, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ήδη αυτοκίνητα εξοπλισμένα με τις κάμερες 360 μοιρών φωτογραφίζουν τους δρόμους του Λονδίνου.

Μάλιστα, σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται λόγος ότι η Microsoft δουλεύει (για το λανσάρισμα της υπηρεσίας) σε συνεργασία με φορείς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, ώστε να μην αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα με τη Google.

Πάντως, ρίχνοντας μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η υπηρεσία για τους δρόμους στις ΗΠΑ, αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι οι σαφείς ομοιότητες με την υπηρεσία Street View της Google. Ακόμα και το «ανθρωπάκι» που μετακινείς για να μεταφερθείς στους δρόμους των αμερικάνικων πόλεων είναι ίδιο και στις δύο υπηρεσίες…

Δεν ξέρουμε πόσο εφικτό είναι (αυτό μόνο οι προγραμματιστές της Microsoft το ξέρουν) αλλά σίγουρα θα περιμέναμε μια διαφοροποιημένη εφαρμογή της υπηρεσίας από τη Microsoft, ώστε να μην χαρακτηριστεί “αντίγραφο” της Google.

GOOGLE APPS-SERVICES,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home