Σύντομα 3D TVs χωρίς γυαλιά

Σύντομα 3D TVs χωρίς γυαλιά

Ένα από τα δύο πιο σημαντικά εμπόδια στην αύξηση της δημοτικότητας των 3D τηλεοράσεων επιδιώκει να υπερκεράσει η Toshiba, η οποία ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου για την Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει δύο 3D τηλεοράσεις, για τις οποίες, όμως, δεν θα απαιτείται η χρήση των ειδικών γυαλιών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η Toshiba έδειξε δύο πρωτότυπα μοντέλα, ένα με διαγώνιο 56 ιντσών και ένα με διαγώνιο 65 ιντσών, που δεν απαιτούσαν γυαλιά. Αντίστοιχα μοντέλα είχαν παρουσιαστεί και από άλλους κατασκευαστές στην IFA 2010 τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως, η διαφορά είναι πως η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα αρχίσει να πουλά δύο μοντέλα 3D TV χωρίς την ανάγκη γυαλιών μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος της, το οποίο ξεκινά τον Απρίλη. Τα δύο μοντέλα θα είναι πάνω από τις 40 και 50 ίντσες αντίστοιχα, ενώ, φυσικά, δεν έγινε λόγος για την τιμή τους. Επίσης, η Toshiba παρουσίασε και έναν φορητό υπολογιστή με δυνατότητα 3D απεικόνισης όπου επίσης δεν απαιτείτο η χρήση των γυαλιών.

Επειδή, όμως, η θέαση 3D χωρίς γυαλιά αναμένεται να είναι και ακριβή και ενδεχομένως να μην προσφέρει την ίδια εμπειρία, άλλοι κατασκευαστές προτιμούν έναν διαφορετικό δρόμο. Έτσι, η LG ανακοίνωσε το Cinema 3D, μία νέα τεχνολογία 3D απεικόνισης με την οποία τα γυαλιά είναι ελαφρύτερα, ο θεατής μπορεί να βλέπει από περισσότερο ευρείες γωνίες και γενικότερα είναι λιγότερο κουραστική η 3D θέαση για τα μάτια.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3D,CES,LG ELECTRONICS,TOSHIBA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home