Είναι αυτό το κινέζικο "Google Maps-Earth";

Deasy @ 27.10.2010

Δυστυχώς οι γνώσεις μας στην κινέζικη γλώσσα δεν μας βοηθάνε. Όμως η εικόνα μαρτυράει μάλλον την υπόθεσή μας. Η Κίνα ετοιμάζει έναν αντίπαλο στις υπηρεσίες γεωγραφικής τοποθεσίας της Google, όπως το Google Maps και το Google Earth.

Στη διεύθυνση www.tianditu.cn μας υποδέχεται η εικόνα του σεινικού τοίχους και κλικάροντας στα ενεργά σημεία εισαγόμαστε σε μια νέα γεωγραφική υπηρεσία, η οποία φαίνεται να είναι στα σκαριά. Το Map World είναι εξ' ολοκλήρου στην κινέζικη γλώσσα, οπότε η όποια πλοήγηση κάναμε στο site έγινε στα τυφλά. Στα πρώτα συμπεράσματά μας διαπιστώσαμε ότι στο site (προς το παρόν) η Κίνα είναι η μόνη χώρα που εμφανίζεται με λεπτομέρεια τόσο το οδικό της δίκτυο όσο και οι (προφανώς δορυφορικές) φωτογραφίες, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στο Google Earth. Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, το οδικό δίκτυο δεν εμφανίζεται στο σύνολο του, ενώ το zoom in επιτρέπεται έως ένα βαθμό και όχι στο μέγιστο δυνατό.

Αντίστοιχα είναι και τα συμπεράσματα όσον αφορά την υπηρεσία των φωτογραφιών. Στην Κίνα, μπορούμε να εστιάσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, διακρίνοντας λεπτομέρειες, κτίρια και φυσικό τοπίο, ενώ στις υπόλοιπες χώρες προς το παρόν περιορίζεται στο μέσο της μπάρας μέσω της οποίας κάνουμε zoom in/zoom out.

GOOGLE APPS-SERVICES,MAP WORLD,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home