LG V10: smartphone με δευτερεύουσα οθόνη

Και διπλή μπροστινή κάμερα.

Deasy @ 07.10.2015
LG V10: smartphone με δευτερεύουσα οθόνη

Στους φίλους του multimedia περιεχομένου απευθύνεται η LG με τη νέα οικογένεια των V series smartphones, η οποία κάνει το ντεμπούτο της με το LG V10. Το νέο μοντέλο διακρίνεται για τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως η δευτερεύουσα οθόνη, η διπλή μπροστινή κάμερα και η λειτουργία χειροκίνητου χειρισμού κατά την εγγραφή video. Ταυτόχρονα η κορεάτικη εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του σχεδιασμού (όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες) αλλά και στα υλικά κατασκευής, με το LG V10 να χρησιμοποιεί ανοξείδωτο ατσάλι και σιλικόνη υψηλής αντοχής, που το προστατεύει από χτυπήματα.

 

Δευτερεύουσα οθόνη

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε μια εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας της δευτερεύουσας οθόνης υποθέτουμε ότι λειτουργεί περίπου όπως κάθε άλλο Picture in Picture παράθυρο χρησιμοποιούμε σε συσκευές μας (π.χ. στις τηλεοράσεις). Έτσι λοιπόν, στην QHD οθόνη 5,7 ιντσών του LG V10 μπορούμε να ρυθμίσουμε σε μια ξεχωριστή περιοχή της στο πάνω μέρος να εμφανίζεται κάποιο διαφορετικό περιεχόμενο που το ορίζουμε εμείς. Στην ανακοίνωσή της η κορεάτικη εταιρεία αναφέρει μερικά παραδείγματα.

Όταν η κύρια οθόνη είναι κλειστή, ο χρήστης μπορεί να ορίσει να βλέπει στη δευτερεύουσα περιοχή της οθόνης την ημερομηνία, την ώρα, τον καιρό, την κατάσταση της μπαταρίας, ή να τοποθετεί σε αυτήν τα shortcuts των αγαπημένων του εφαρμογών, όταν η κύρια οθόνη είναι ανοικτή. Όταν βλέπει μια ταινία ή παίζει ένα παιχνίδι στο LG V10, η δευτερεύουσα οθόνη τον ειδοποιεί για εισερχόμενα μηνύματα ή κλήσεις, χωρίς να διακόπτει την προβολή του περιεχομένου της κύριας οθόνης, ώστε να μπορεί να αγνοήσει την ειδοποίηση χωρίς να σταματήσει αυτό που κάνει.

 

Διπλή εμπρόσθια κάμερα και εγγραφές Multi-view

 Το LG V10 διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα 5MP, με δύο ξεχωριστούς φακούς, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβά όχι μόνο κανονικές selfies (άνοιγμα 80 μοίρες), αλλά και ευρυγώνιες selfies των 120 μοιρών, χωρίς να χρειάζεται κρατά την κάμερα ακριβώς απέναντί του, κίνηση η οποία μεγαλώνει την πιθανότητα κουνήματος. Ειδικότερα για τις ευρυγώνιες λήψεις, το LG V10 διαθέτει έναν προηγμένο αλγόριθμο, ο οποίος συνδυάζει τις λήψεις από τους δύο φακούς ενώνοντάς τες στο σημείο που απαιτείται, ώστε να προκύψει μια φωτογραφία μεγάλου εύρους.

 

Προηγμένες δυνατότητες βίντεο και ήχου

Το LG G4 ήταν το πρώτο τηλέφωνο που έφερε το manual mode στις φωτογραφίες. Το LG V10 είναι πλέον το πρώτο που προσφέρει manual mode και στην εγγραφή video, προσφέροντας επιλογές ρύθμισης της ταχύτητας του κλείστρου, του frame rate, του ISO, ττηςισορροπίας λευκού και της εστίασης. Η λήψη βίντεο μπορεί να γίνεται σε ανάλυση HD, FHD ή UHD, και η αναλογία διαστάσεων μπορεί να είναι είτε η κανονική 16:9, είτε η κινηματογραφική 21:9.

Επιπλέον, μια σειρά πρόσθετες λειτουργίες είναι:

Steady Record: χρησιμοποιεί τη λειτουργία σταθεροποίησης της εικόνας (EIS), η οποία έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για βιντεοσκόπηση, ώστε να επιτρέπει τη λήψη πιο καθαρών βίντεο όταν ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση

Snap Video: δημιουργία ενός βίντεο από συνδυασμό πολλών αρχείων μικρότερης διάρκειας

15 Sec. Auto Edit: δημιουργία ενός σύντομου highlight κλιπ με αυτόματη διαγραφή των frames που είναι θολά ή στατικά

Quick Video Editor: εύκολη αποκοπή κάποιου τμήματος του βίντεο (trim), αλλαγή του ρυθμού αναπαραγωγής, προσθήκη ειδικών εφέ, όπως χρώμα ή μουσική υπόκρουση

Quick Share: μετά την ολοκλήρωση της λήψης, εμφανίζεται στην οθόνη ένα pop-up παράθυρο με επιλογές των πιο γνωστών κοινωνικών δικτύων, ώστε το video sharing να γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ποτέ

Audio Monitor: κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την ευαισθησία των τριών μικροφώνων της συσκευής, να παρακολουθεί και να ελέγχει τον εισερχόμενο ήχο, ή να επιλέγει την επιλεκτική καταγραφή ήχου από μία συγκεκριμένη κατεύθυνση

Φίλτρο μείωσης του θορύβου από τον αέρα (Wind Noise Filter): υψηλή ποιότητα ήχου στις λήψεις εξωτερικού χώρου με ελαχιστοποίηση του θορύβου του αέρα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, όλα τα παραπάνω απαιτούν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, γι’ αυτό και το V10 υποστηρίζει κάρτες microSD χωρητικότητας έως 2ΤΒ. Αντίστοιχα μεγάλες θα είναι και οι ενεργειακές ανάγκες, με το τηλέφωνο να διαθέτει αποσπώμενη παταρία 3.000mAh, επιτρέποντας την αντικατάστασή της με μια άλλη, ενώ η τεχνολογία Qualcomm Quick Charge 2.0, προσφέρει στο V10 τη δυνατότητα φόρτισης του 50% της μπαταρίας σε 40 λεπτά.

 

Λοιπά χαρακτηριστικά

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το LG V10 χρησιμοποιεί συγκεκριμένα υλικά που προσφέρουν αυξημένη προστασία σε ευαίσθητα σημεία του (ακμές, γωνίες κ.λπ.) και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη δυνατή αντοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το LG V10 πέρασε με επιτυχία από δοκιμές πρόσκρουσης του MET Laboratories, ενός ανεξάρτητου φορέα δοκιμών και πιστοποίησης.

Επιπλέον, η πίσω και η κάτω πλευρά της οθόνης έχουν επενδυθεί με Dura Skin, ένα μαλακό, αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό, το οποίο προφυλάσσει τη συσκευή από χτυπήματα, και παράλληλα εμφανίζει αυξημένη αντοχή σε γρατζουνιές και γδαρσίματα.

Έμφαση έχει δοθεί επίσης στον τομέα του ήχου, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και στο κομμάτι της δυνατότητα πραγματοποίησης ρυθμίσεων όταν είναι συνδεδεμένο ασύρματα με εξωτερικές συσκευές (π.χ. Bluetooth ηχεία). Αντίστοιχα και στον τομέα της λήψης σήματος, η τεχνολογία TruSignal antenna boost της Qualcom βελτιστοποιεί το σήμα που λαμβάνει η συσκευή.

SMARTPHONES,LG V10,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home