Οι επιπτώσεις στη Samsung Ελλάς της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης της εταιρείας

Οι επιπτώσεις στη Samsung Ελλάς της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης της εταιρείας

«Θύμα» της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης της Samsung είναι και το ελληνικό γραφείο της εταιρείας, γεγονός που εκτός των άμεσων επιπτώσεων έχει ως αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί και έντονη φημολογία για περαιτέρω αλλαγές.

Η αναδιοργάνωση της Samsung που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ευρωπαϊκό έδαφος είχε ως αποτέλεσμα την “ενοποίηση” θυγατρικών σε αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου προκειμένου να δημιουργηθούν μεγαλύτερες επιχειρηματικές μονάδες. Έτσι λοιπόν, η ελληνική θυγατρική να “αναφέρεται” εδώ και μερικές εβδομάδες σε αυτήν την Ιταλίας, όπως π.χ. και το γραφείο της Πορτογαλίας βρίσκεται πλέον κάτω από την ομπρέλα του γραφείου της Ισπανίας.

Η αλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία έντονη φημολογία για τα μελλοντικά σχέδια της Samsung για την Ελλάδα, σύμφωνα, όμως, με τις πληροφορίες του deasy, η κίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στη χώρα με τον κορεατικό κολοσσό να επιδιώκει να συνεχίσει να διατηρεί ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς το γεγονός ότι η Samsung συνεχίζει να τιμολογεί στην Ελλάδα δείχνει και τις προθέσεις των Κορεατών.

Ωστόσο, η αναδιοργάνωση είχε επίπτωση στο ανθρώπινο δυναμικό της Samsung στην Ελλάδα, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερες από 20 αποχωρήσεις εργαζομένων (επί συνολικού αριθμού της τάξεως των 130-140 ατόμων), ενώ άλλοι 10 με 15 εργαζόμενοι θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής ως εξωτερικοί συνεργάτες της ελληνικής θυγατρικής του κορεατικού κολοσσού.

 

Διεργασίες και στον τομέα της διανομής

Το γεγονός ότι η ελληνική θυγατρική πέρασε στον “έλεγχο” της ιταλικής προκάλεσε τα αντανακλαστικά των μεγάλων εγχώριων διανομέων προϊόντων τεχνολογίας, οι οποίοι εκτίμησαν ότι η Samsung ενδεχομένως να ενδιαφέρεται να αλλάξει το μοντέλο διανομής των προϊόντων της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εταιρείες -από τους μεγαλύτερους “παίκτες” του κλάδου- προσέγγισαν τη Samsung προκειμένου να αναλάβουν τη διανομή ορισμένων εκ των βασικών κατηγοριών προϊόντων του κορεατικού κολοσσού. Όμως, όπως τουλάχιστον αναφέρουν πηγές της αγοράς, οι επαφές που έγιναν δεν είχαν μέχρι τώρα κάποιο αποτέλεσμα, καθώς οι Κορεάτες δεν επιθυμούν, τουλάχιστον προς το παρόν, να αλλάξουν το μοντέλο διανομής που ακολουθούν στην ελληνική αγορά.

ΕΛΛΑΔΑ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home