Βόμβες και άλλες βόμβες

Σε λίγο οι browsers θα έρχονται με ενσωματωμένους πυροτεχνουργούς

Βόμβες και άλλες βόμβες

Το διαδικτυακό μποστάνι του μικρού μας χωριού είναι γεμάτο από ειδησεογραφικά sites και αναφέρομαι στα γενικής ειδησεογραφίας και όχι στα εξειδικευμένα όπως για παράδειγμα το deasy ή το gocar.

Από διηγήσεις, μαθαίνω πως ο ανταγωνισμός είναι σκληρότατος. Σε ένα όνειρο δε, είχα δει έναν τύπο να μου περιέγραφε καταστάσεις όπου οι συντάκτες της βάρδιας χρονομετρούνται ή πρέπει να "ρίχνουν" μια είδηση στο "σύστημα" κάθε 5 με 10 λεπτά. Αλλά ας μην σε απασχολώ με τα όνειρά μου ή, ορθότερα, τους εφιάλτες μου.

Αυτό που με εντυπωσίασε μια τυχαία μέρα που περίμενα να μαλακώσουν κάτι κρεμμύδια που σιγοψήνονταν στο τηγάνι και που χάζευα τις ειδήσεις της ημέρας ήταν ο πανικός των τίτλων. Για όποιον έχει δουλέψει σε γενικής ειδησεογραφίας μαγαζί γνωρίζει πως ο τίτλος είναι το ήμισυ του κλικ. Θέλω να πω, άλλα κλικ έχει η είδηση με τίτλο "Αλλαγές στη φορολογία" και άλλα κλικ έχει η ίδια είδηση με το πιο δραματικό "ΣΟΚ! Η Εφορία παίρνει τα λεφτά σου!" καθώς, παραδοσιακά, το τσίγκλισμα του συναισθήματος παρακινεί την περιέργεια.

Τέλος πάντων, έπεσα σε μια ημέρα... εκρηκτική όπου από παντού "έσκαγαν βόμβες". Μία στο Κοινοβούλιο, μία στο Μέγαρο Μαξίμου, μία στο Βερολίνο, μία στις Βρυξέλλες, παγκόσμιο carpet bombing δηλαδή. Οπότε, αφού χαμήλωσα τη φωτιά αγγάρεψα τον φίλο μας τον Γούγλη και πλακώθηκα στις αναζητήσεις. Πόσο συχνά χρησιμοποιείται η λέξη "βόμβα" στους τίτλους των ειδησεογραφικών sites και ποιοι είναι οι... πρωταθλητές βομβιστές;

Θα σπεύσεις να πεις πως η λέξη πολλές φορές χρησιμοποιείται για να περιγράψει πραγματικές βόμβες, από αυτές που σκάνε και σκοτώνουν κόσμο ή σπάνε τζάμια. Σωστά, οπότε μπορώ να σκεφτώ με τη σειρά μου πως εκείνοι που χρησιμοποιούν λιγότερο τη λέξη στους τίτλους τους είναι πιθανότερο να το κάνουν έχοντας κατά νου τις πραγματικές βόμβες και όχι τις "βόμβες".

Πρωταθλητής λοιπόν είναι το Newsbomb που... τιμά το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του. Ακολουθούν το Newsit, το Zougla, το iefimerida και η πεντάδα μας κλείνει με το Newsbeast, ενώ πιο χαμηλά βρίσκουμε το Πρώτο Θέμα, το Ενικός, το News247 και τo Real.gr. Επονται Ναυτεμπορική, Βήμα, Νέα, Σκάι, Καθημερινή και τελευταίο και... αφοπλισμένο το TheTOC.

Θες και με αριθμούς; Ορίστε:

Newsbomb: 1120
Newsit: 962
Zougla: 770
Iefimerida: 758
Newsbeast: 669
Πρώτο Θέμα: 583
Enikos: 514
News247: 446
Real.gr: 395
Ναυτεμπορική: 367
Βήμα: 333
Τα Νέα: 306
Σκάι: 286
Καθημερινή: 252
TheTOC: 195

Το κυνήγι του εντυπωσιασμού; Απειρία; Φούρια; Όλα αυτά μαζί; Πού να ξέρω, πάντως έχω την αμυδρή υποψία πως υπάρχει μια κάποια υπερβολή με τη "βόμβα". Τι λες και εσύ;

 

ΜΜΕ,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home