10.000 ευρώ για τούφες μαλλιών των Beatles σε ηλεκτρονική δημοπρασία

Deasy @ 29.05.2017
10.000 ευρώ για τούφες μαλλιών των Beatles σε ηλεκτρονική δημοπρασία

10.000 ευρώ κόστισε σε Γάλλο πλειοδότη η απόκτηση τούφας μαλλιών και από τα τέσσερα μέλη των Beatles, τα οποία δημοπρατήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδας μέσα από την πλατφόρμα online δημοπρασιών της Catawiki. Οι τούφες πωλήθηκαν ως μεμονωμένα τέσσερα αντικείμενα με τον πλειοδότη τελικά να τις αποκτά προσφέροντας 2.700 ευρώ για τα μαλλιά του Paul McCartney, 2.600 ευρώ για εκείνα του George Harrison και του Ringo Star, ενώ μόλις 1.200 ευρώ κόστισαν εκείνα του John Lennon.

H δημοπρασία μαλλιών δεν είναι κάτι καινούριο στην online πλατφόρμα δημοπρασιών της Catawiki, καθώς πέρυσι αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και για μια μικρή τούφα που άνηκε στο Ναπολέοντα και η οποία πωλήθηκε 2.400 ευρώ. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της online πλατφόρμας, Denny Hoekstra, «τα μαλλιά των διασημοτήτων αποτελούν μια καλή επένδυση καθώς με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και περισσότερο πολύτιμα».

Οι τούφες των μαλλιών των Beatles που δημοπρατήθηκαν κόπηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Beatles, A hard Day's Night, το 1964.

Το Catawiki ιδρύθηκε το 2008. Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα website όπου οι συλλέκτες μπορούσαν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν διαδικτυακά τις συλλογές τους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να προσθέτουν αντικείμενα στον υπάρχοντα κατάλογο συλλεκτικών ειδών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το όνομα Catawiki είναι συνδυασμός των λέξεων "κατάλογος" και "wiki".

Το 2011 το Catawiki άρχισε να φιλοξενεί εβδομαδιαίες δημοπρασίες σε διάφορες κατηγορίες όπως: τέχνη, αντίκες, κλασικά αυτοκίνητα, ρολόγια, κοσμήματα, μόδα, βιβλία, γραμματόσημα κ.λπ.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ,BEATLES,CATAWIKI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home