Στον "αέρα" τα μυστικά της Hacking Team

Deasy @ 06.07.2015
Στον 'αέρα' τα μυστικά της Hacking Team

Υπάρχει, λοιπόν, μια ιταλική εταιρεία η οποία ονομάζεται Hacking Team και τις τελευταίες ώρες έχει γίνει το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ όσων καταπιάνονται με την ψηφιακή ασφάλεια αλλά και τα προσωπικά δεδομένα.

Η εταιρεία υποτίθεται πως δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφαλείας πράγμα που από μια εξαιρετικά συγκεκριμένη άποψη είναι σωστό, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται να κινείται στον χώρο της παρακολούθησης και αναπτύσσει σχετικό λογισμικό και υπηρεσίες.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα την έχουν εντάξει στους "Εχθρούς του Internet" αλλά η Hacking Team διαρηγνύει τα ιμάτιά της και υποστηρίζει πως όλα είναι καλώς καμωμένα και πως καθαρός ουρανός δεν φοβάται από αστραπές δεδομένου πως δεν υπάρχει συνεργασία με κυβερνήσεις που δεν φημίζονται για την έμφαση που δίνουν στην προστασία των ατομικών ελευθεριών και των προσωπικών δεδομένων.

Μέχρι που κάποιοι... χάκεψαν την Hacking Team και έβγαλαν στη φόρα 400 GB δεδομένων, στα οποία περιλαμβάνονται κωδικοί, λογαριασμοί email και τιμολόγια.

Από τα τελευταία, προκύπτει πως στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος ή η Ρωσία. Υπάρχουν και χώρες στη λίστα που έχουν μια σαφώς καλύτερη δημόσια εικόνα για τις προσωπικές ελευθερίες, όπως η Ελβετία ή η Κύπρος.

Φυσικά η εταιρεία προσπαθεί να δικαιολογηθεί, απειλεί με μηνύσεις και τα λοιπά, αλλά σίγουρα πρέπει να κοιτάξει τα του οίκου της (και οι υπόλοιποι να δουν τις δραστηριότητές της μιας και δίνεται η ευκαιρία) και ίσως θα πρέπει να αλλάξει το όνομά της. Να σε λένε Hacking Team και να είσαι hacked σίγουρα δεν βοηθάει την καριέρα σου.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home