“Fake” πάνω από 83 εκατ. accounts του Facebook

“Fake” πάνω από 83 εκατ. accounts του Facebook

Όλοι γνωρίζουν ότι στο Facebook δεν είναι πραγματικοί όλοι οι λογαριασμοί που υπάρχουν. Τώρα, μάθαμε και πόσοι -τουλάχιστον κατά προσέγγιση- είναι οι “ψεύτικοι” ή λανθασμένοι λογαριασμοί, τους οποίους το Facebook χαρακτηρίζει ως “fake”. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 83,09 εκατ. και αντιστοιχεί στο 8,7% των 955 εκατ. ενεργών λογαριασμών που υπάρχουν στο Facebook αυτή τη στιγμή.

Ο αριθμός μοιάζει ενδεχομένως μικρός αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι και μικρό το ποσοστό του 9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Facebook, το μεγαλύτερο κομμάτι των fake accounts αφορά “διπλούς” λογαριασμούς, δηλαδή χρήστες που έχουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς. Αυτή η κατηγορία εκτιμάται ότι φθάνει στο 4,8% του συνολικού αριθμού των χρηστών, δηλαδή είναι στα 45,8 εκατ.

Μετά είναι οι “λάθος κατηγοριοποιημένοι” (user-misclassified) που ανέρχονται στο 2,4% ή 22,9 εκατ. Σε αυτή την κατηγορία είναι λογαριασμοί που ανοίχθηκαν από χρήστες για μία επιχείρηση ή οργανισμό ή για ζώα και κανονικά θα έπρεπε να ήταν σελίδες (pages) και όχι λογαριασμοί.
Τέλος, υπάρχουν 14,3 εκατ. λογαριασμοί (1,5%) που χαρακτηρίζονται ως “ανεπιθύμητοι” (undesirable) και είναι οι πλέον επικίνδυνοι, καθώς είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για ψεύτικα likes και διάφορες ενέργειες που δεν είναι σύμφωνες με τους κανόνες του Facebook.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home