Οι κεραυνοί έφεραν την καταστροφή

Γιατί "έπεσαν" Instagram, Pinterest και άλλοι την Παρασκευή

Deasy @ 02.07.2012
Οι κεραυνοί έφεραν την καταστροφή

Διόλου άτρωτες στις ορέξεις της Φύσης δεν είναι οι εταιρείες τεχνολογίας όπως απέδειξε το μπλακάουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Η κακοκαιρία που έπληττε περιοχές της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, παρέσυρε στο διάβα της ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαχείρισης δεδομένων της  Amazon, στην Πολιτεία της Βιρτζίνια. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν εκτός Internet  δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Instagram, το Netflix και το Pinterest, αλλά και μερικές χιλιάδες μιικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους τις υπηρεσίες νέφους (αυτό που λέμε cloud computing) της Amazon. 

Οι εγκαταστάσεις που τέθηκαν εκτός λειτουργίας διαθέτουν μεν εφεδρικές γεννήτριες που όμως όταν διεκόπη η παροχή ρεύματος παρέμειναν σιωπηλές και όπως όλοι γνωρίζουμε, υπολογιστής χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα μάτσο σίδερα.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τελικά. Βέβαια οι ανταγωνιστές (Google, Microsoft, HP και άλλοι) της Amazon μπορεί και να γελάνε χαιρέκακα κάτω από τα μουστάκια τους, αλλά όχι και τόσο βαθιά μέσα τους γνωρίζουν πως θα μπορούσαν και αυτοί να βρεθούν στην ίδια θέση που βρέθηκε η εταιρεία. Προφανώς τώρα θα ξανακοιτάξουν αν αυτές οι γεννήτριες στο υπόγειο λειτουργούν.

AMAZON,CLOUD COMPUTING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home