Το twitter έχει γενέθλια

Deasy @ 21.03.2012
Το twitter έχει γενέθλια

Εξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Jack Dorsey δημοσίευσε το πρώτο του "τιτίβισμα" στο twitter εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Το 2006 φαίνεται πως τα... φωνήεντα δεν είχαν ιδιαίτερη πέραση. Το μήνυμα του συνιδρυτή της δημοφιλούς σήμερα υπηρεσίας χρησιμοποιούσε τη λέξη "twttr", ενώ η πλατφόρμα άρχισε να γίνεται γνωστή ως "twittr". Η ορθογραφία αποκαταστάθηκε σε δεύτερο χρόνο και το χαμένο "e"  βρήκε και αυτό τη θέση του (σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες και υπηρεσίες που εξακολουθούν να το αγνοούν, όπως για παράδειγμα το flickr ή το tumblr).

Εκτοτε το twitter γνώρισε μεγάλες δόξες λειτουργώντας ως ένα κανάλι άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του και πολλά σημαντικά γεγονότα της εξαετίας άφησαν τα σημάδια τους στο twitter.

Σήμερα η υπηρεσία υπολογίζεται πως χρησιμοποιείται καθημερινά τουλάχιστον από 100 εκ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς. Βέβαια η πορεία του twitter δεν είναι ανέφελη. Τα προβλήματα "υπερφόρτωσης" του δικτύου του μπορεί να έχουν αραιώσει πια, όμως στο παρελθόν η... φάλαινα που έδειχνε πως κάτι δεν πάει καλά ήταν ένας τακτικός επισκέπτης στις οθόνες μας. Το twitter απασχόλησε την επικαιρότητα και για θέματα σχετικά με την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, ενώ επικρίσεις έχει δεχτεί και για την εμπορική του πολιτική σε θέματα διαφημίσεων. Φυσικά όλα αυτά αντιμετωπίζονται αρκεί να υπάρχει θέληση. Ομως σήμερα στο twitter έχουν γιορτή...

TWITTER,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home