To ηλιοβασίλεμα των SMS

και η αυγή του βίντεο

Deasy @ 22.02.2012
To ηλιοβασίλεμα των SMS

Θυμάστε την εποχή που τα SMS ήταν ο "βασιλιάς" του περιεχομένου στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας; 

Οπως φαίνεται από δύο διαφορετικές έρευνες η εποχή αυτή φτάνει προς το τέλος της, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων που είτε είναι δωρεάν είτε σχεδόν δωρεάν.

Η εταιρεία ερευνών Ovum αναφέρει πως το 2011 οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχασαν συνολικά 14 δισ. δολάρια εξαιτίας της "μετακίνησης" των συνδρομητών από το κλασικό SMS σε εφαρμογές ανεξάρτητων κατασκευαστών και σε συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Την ίδια στιγμή μια άλλη έρευνα, της εταιρείας Alott, διαπιστώνει πως η εφαρμογή μηνυμάτων του Facebook, για παράδειγμα, έφτασε μέσα σε 4 μόλις μήνες να παράγει  το 1/5 της συνολικής κίνησης μηνυμάτων (χωρίς να υπολογίζονται τα SMS) μέσω smartphones. Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης της Alott αφορά στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους κατόχους τους. Το video streaming "παράγει" το 42% της κίνησης δεδομένων σε ένα κινητό τηλέφωνο και δείχνει να αποτελεί υπηρεσία με διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα. 

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,CYBERCULTURE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home