Kazam Tornado 348 review

Φύλλο και φτερό

Το κρατάς στα χέρια σου και δεν μπορείς να πιστέψεις πόσο λεπτό είναι το Tornado 348 της Kazam. Είναι τόσο λεπτό και ταυτόχρονα τόσο ελαφρύ που επίσης παθαίνεις ένα ελαφρύ σοκ όταν διαβάζεις και για τον εξοπλισμό που διαθέτει. Αν δεν το έχεις πιάσει στα χέρια σου, δες τις παρακάτω εικόνες για να αποκτήσεις μια αίσθηση…

Είναι πολύ πιο λεπτό από ένα μολύβι

Είναι αρκετά πιο λεπτό από ένα USB Stick

Είναι πιο λεπτό από τρία νομίσματα

Είναι το ίδιο λεπτό με ένα πακέτο χαρτάκια (επιτέλους, βρήκαμε το μέτρο σύγκρισης).

Το Kazam Tornado 348 μπορεί να καμαρώνει λοιπόν για το «παγκόσμιο ρεκόρ» που έχει δημιουργήσει. Μόλις 5,15 χιλιοστά πάχος. Ένα στοιχείο, ας πούμε μια διάκριση που για κάποιους μπορεί να μη σημαίνει τίποτε και για κάποιους άλλους μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία. Σ’ αυτούς είναι και η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία, η Kazam. Σαν καινούργια στον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο των κινητών τηλεφώνων η Kazam θα πρέπει να προσφέρει κάποιο στοιχείο στα τηλέφωνά της που θα της παρέχουν τη δυνατότητα να διακριθεί, να ξεχωρίσει από τα πάρα πολλά ονόματα που ξεφυτρώνουν στην αγορά, ιδίως την ασιατική. Να προσπαθεί με κάποιο τρόπο να μένει το όνομά της στον καταναλωτή. Στο Tornado 348, που είναι και το δεύτερο smartphone της Kazam στην ελληνική αγορά είναι ο σχεδιασμός (είχε προηγηθεί το Thunder 345L, που όταν παρουσιάστηκε ήταν το φθηνότερο 4G κινητό). Επιπλέον και στα δύο προσφέρεται και η δωρεάν επισκευή/αλλαγή της οθόνης ως ένα ακόμα συν, μια υπηρεσία που επιτρέπει στην Kazam να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Βεβαίως θα χρειαστεί αρκετή δουλειά και προσπάθεια στο μέλλον για να καθιερωθεί στην αγορά αλλά τα πρώτα σημάδια είναι θετικά.

Πάμε ξανά στο Tornado 348…


Κυρίως για το γυναικείο κοινό

Αν και τέτοιου τύπου «ταμπέλες» είναι λίγο επικίνδυνες για να εκτεθείς αργότερα, γνώμη μου είναι ότι το νέο smartphone της Kazam κάνει μεγαλύτερο γκελ στο γυναικείο κοινό. Πάχος, βάρος, χρωματικός συνδυασμός (άσπρο με χρυσό) είναι σημεία στα οποία ενδεχομένως το γυναικείο μάτι θα σταθεί (και θα εκτιμήσει) πολύ περισσότερο από το ανδρικό (γι’ αυτό μπορείς να ρωτήσεις την Τίνα –ένα από τα κορίτσια του γραφείου μας- που κάθε λίγο και λιγάκι μου φώναζε «δώστο μου λίγο να το δω»).

Η οθόνη του Tornado 348 έχει μέγεθος 4,8 ίντσες, μέγεθος που είναι ικανό να σταθεί στις σημερινές απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη, όπως επίσης και η ανάλυσή της, η οποία φθάνει στα 720p, προσφέροντας τη δυνατότητα αναπαραγωγής HD περιεχομένου.


Οκταπύρηνος επεξεργαστής

Η μισή αλήθεια στο Tornado 348 είναι το design, η άλλη μισή κρύβεται στον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει. Στα πλούσια χαρακτηριστικά του τηλεφώνου ξεχωρίζει βεβαίως ο οκταπύρηνος επεξεργαστής που δίνει την απαραίτητη ισχύ ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει ομαλή πλοήγηση στο μενού, καλή εμπειρία στη χρήση των απαιτητικών λειτουργιών και στο multitasking. Μαζί με το δυνατό επεξεργαστή ο χρήστης έχει στη διάθεσή του και 1GB RAM.

Απευθυνόμενο στο μέσο χρήστη, άρα και στις ανάγκες του, το Tornado 348 αφήνει καλές εντυπώσεις και με τις φωτογραφικές του δυνατότητες. Η ανάλυση της κάμερας για φωτογραφίες φθάνει τα 8 megapixels, ενώ στην εγγραφή βίντεο τα 1080p (full HD δηλαδή) στα 30fps. Στην πράξη, η κάμερα της συσκευής έχει καλή απόδοση σε φωτεινό περιβάλλον, με την ποιότητα να πέφτει όσο χαμηλώνει και ο φωτισμός. Υπάρχει βεβαίως το βοηθητικό φλας αλλά, όπως και σε πολλές ακόμα συσκευές, η επίδρασή του περιορίζεται για πολύ κοντινά αντικείμενα.

Στο Tornado 348 ο χρήστης θα βρει 16GB μνήμης, χωρίς όμως να παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση κάποιας κάρτας μνήμης. Αυτό βέβαια περιορίζει τις αποθηκευτικές δυνατότητες της συσκευής, οι οποίες μάλλον θυσιάστηκαν στο βωμό του σχεδιασμού. Τέλος, ένα δεύτερο στοιχείο που ενδεχομένως κάποιος να το θεωρήσει έλλειψη είναι η μη υποστήριξη 4G δικτύων.

 

Μόλις 269 ευρώ

Ο πολύ όμορφος συνδυασμός του Tornado 348 και ο εξοπλισμός του έρχονται στην πολύ καλή τιμή των 269 ευρώ. Είναι ένα πραγματικό value for money τηλέφωνο στην αξία του οποίου θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την υπηρεσία δωρεάν αντικατάστασης της οθόνης αλλά και την υπηρεσία Kazam Rescue που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής, αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα σε επίπεδο software. Με πιο απλά λόγια, αν διαπιστωθεί κάποιο bug στη λειτουργία, εσύ σαν κάτοχος της συσκευής δεν θα χρειαστεί να την παραδώσεις σε κάποιο service point. Η επισκευή της μπορεί να γίνει over the air από κάποιο τεχνικό της Kazam.

Τέλος, στο πακέτο αγοράς του Kazam Tornado 348 θα βρεις, εκτός του φορτιστή, στερεοφωνικά ακουστικά και θήκη προστασίας. Και τα δύο είναι χρήσιμα.     

KAZAM TORNADO 348,SMARTPHONES,KAZAM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home