Gigabyte GSmart Mika M3 review

Προσιτό αλλά και φωτογραφικό

Οι επιλογές που έχουν πλέον οι Έλληνες καταναλωτές είναι πλέον κάτι παραπάνω από πολλές και αυτό μπορεί να το δεις κανείς απλά κάνοντας μία βόλτα στα καταστήματα, ιδίως αυτές τις ημέρες που είναι και εορταστικές. Οπότε, οι κατασκευαστές προσπαθούν να έχουν μοντέλα που να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό σε κάποιο σημείο προκειμένου να προσελκύσουν μία συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών που δίνουν προσοχή σε επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μία τέτοια περίπτωση είναι το Mika M3 από την GSmart. Υπενθυμίζω ότι GSmart είναι το εμπορικό όνομα που χρησιμοποιεί η ταϊβανέζικη Gigabyte, μία εταιρεία πολύ γνωστή σε όσους ασχολούνται με το χώρο της πληροφορικής, για τα smartphones της που είναι πλέον διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά από την Crypto.

Πως επιδιώκει να διαφοροποιηθεί το Mika M3; Πολύ απλά στη φωτογραφία. Το συγκεκριμένο smartphone είναι μία σχετικά προσιτή συσκευή – το κόστος απόκτησης είναι στα 179 ευρώ- που δίνει έμφαση στις δύο κάμερες που έχει: η εμπρόσθια προσφέρει ανάλυση στα 8 megapixel προκειμένου οι selfies που θα τραβήξει ο κάτοχος του να είναι πολύ καλές, ενώ η οπίσθια κάμερα έχει ανάλυση 13 megapixel. Πρόκειται για κάμερες που είναι μάλλον απίθανο να συναντήσεις σε smartphones κάτω από τα 200 ευρώ. Η έμφαση στη φωτογραφία είναι προφανής και από το γεγονός ότι πλάι του Mika M3 συναντάς ένα πλήκτρο αποκλειστικά για την απευθείας πρόσβαση στην κάμερα και για τη λήψη φωτογραφιών. Πρόκειται για ένα πλήκτρο, αρκετά συνηθισμένο στο παρελθόν, το οποίο, όμως, συναντάς αρκετά σπάνια τα τελευταία χρόνια.

Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε με τις συγκεκριμένες κάμερες ήταν αρκετά καλές και γενικότερα θα έλεγα ότι για κάποιον χρήστη που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της φωτογραφίας όσον αφορά την επιλογή του smartphone αλλά δεν είναι σε θέση να διαθέσει πολλά χρήματα, τότε το Mika M3 θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη short list του.

Από εκεί και πέρα, να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη συσκευή υποστηρίζει τη χρήση δύο καρτών SIM, κάτι που ζητάνε όλο και περισσότεροι χρήστες, ενώ η οθόνη δεν είναι διόλου μικρή. Με διαγώνιο 5 ιντσών κινείται στα επίπεδα που κινείται και η υπόλοιπη αγορά σε αντίστοιχα –από πλευράς τιμής- μοντέλα, ενώ η ανάλυση των 1280x720 pixels, επίσης, είναι στα standards του ανταγωνισμού, ο οποίος έχει γίνει πολύ έντονος. Προσωπικά, η οθόνη μου άρεσε όσον αφορά στην αναπαραγωγή video περιεχομένου, όπου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο σχεδιασμός είναι σχετικά κλασικός χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι το Mika M3 δεν είναι μία όμορφη συσκευή που ταυτόχρονα είναι πρακτική

Προβλήματα δεν αντιμετωπίσαμε και στη χρήση της συσκευής, καθώς ο τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 1,3 GΗz δεν έδειξε να ζορίζεται ιδιαίτερα, τουλάχιστον με όσα του ζήτησα να κάνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έφθασα σε ακραίες καταστάσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι άλλο είναι το ζητούμενο από το Mika M3.

Θετικό σημείο η ύπαρξη Android 4.4 (Kitkat), ενώ γενικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακολουθούν τα standards σε αυτό το επίπεδο τιμών: 1 GB RAM, 8 GB αποθηκευτικός χώρος, θύρα microSD και μπαταρία 1900 mAh.

Ο βασικός λόγος για να προτιμήσει κανείς το Mika M3 δεν είναι άλλος από τις φωτογραφικές δυνατότητες του που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αν έχετε φωτογραφικές ανησυχίες, τότε σίγουρα θα πρέπει να το περιλάβετε στις επιλογές σας, ιδίως αυτές τις γιορτινές ημέρες που άπαντες ψάχνουμε για δώρα.

GIGABYTE GSMART MIKA M3,SMARTPHONES,ANDROID,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home