Sony Xperia Tablet S review

Ένας μεγάλος αντίπαλος

Μπορεί να άργησε (τουλάχιστον στην ελληνική αγορά) να μπει στην αγορά των tablet PCs η Sony αλλά το ντεμπούτο της με το Xperia Tablet S είναι σίγουρα ένας άξιος ανταγωνιστής των προτάσεων που που θα βρούμε στα ράφια των κατασττημάτων. Δεν είναι μόνο το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας, που ακόμα και σήμερα –παρά τα όποια προβλήματα- διατηρεί μια πολύ υψηλή αναγνωρισιμότητα, είναι και το συνολικό προϊόν που αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση από όλες τις απόψεις.

 

Η Sony χρειάζεται το tablet και το tablet χρειάζεται τη Sony

Σε αρκετές από τις τελευταίες τοποθετήσεις τους τα στελέχη της Sony έχουν αναφερθεί για το οικοσύστημα που θέλουν να χτίσουν, στο οποίο όλες οι συσκευές θα συνδέονται και θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτός ήταν άλλωστε και ο σημαντικότερος λόγος που ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου την κατασκευή των κινητών τηλεφώνων (παίρνοντας τον προηγούμενο χειμώνα το 50% της Sony Ericsson) αυτός είναι ο λόγος που επίσης είναι απαραίτητη η παρουσία τους στην αγορά των tablets, που μεγαλώνει εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Όταν διαθέτεις όλο το υπόλοιπο προϊοντικό portfolio των ψηφιακών συσκευών, δεν θα μπορούσες να απουσιάζεις από ένα τόσο δυναμικό και σημαντικό (πλέον) κομμάτι του παζλ.

Από την άλλη πλευρά, και η αγορά των tablets χρειάζεται τη Sony. Σίγουρα, έχει χάσει λίγο από την αίγλη του παρελθόντος αλλά παραμένει τόσο βαρύ όνομα που η παρουσία της στην αγορά οφελεί και το σύνολό της.

 

Ποιότητα και σχεδιασμός Sony

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής της συσκευής αλλά και ο όμορφος σχεδιασμός της δείχνουν ότι η ιαπωνική εταιρεία –παρά τα όποια προβλήματα- διατηρεί αναλείωτα δύο στοιχεία που συνέβαλαν σημαντικά στο να αποκτήσει αίγλη το όνομα Sony. Η ποιότητά του Tablet S είναι σκάλες επίπεδα πάνω από πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις και συναγωνίζεται επάξια το μεγάλο αντίπαλο της αγοράς, το iPad. Αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε, μια επίσκεψη στο πλησιέστερο κατάστημα τεχνολογίας θα σε πείσει. Όσο για το σχεδιασμό, η Sony έχει προσθέσει αυτές τις ελάχιστες πινελιές με τις οποίες μπορεί κάποιος κατασκευαστής να επέμβει σε μια ταμπλέτα, ώστε να διαφοροποιηθεί και αισθητικά.  

Στα συν τoυ Tablet S δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο. Προσοχή, δεν λέμε ότι αντέχει σε κάποιο βάθος αλλά στην επαφή του με το υγρό στοιχείο.

 

Στα ενδώτερα...

Το υψηλό επίπεδο του Tablet S διατηρείται και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δεν είναι βέβαια το γρηγορότερο, ίσως να οφείλεται βέβαια σε ένα βαθμό, στο πλήθος των προεγκατεστημένων εφαρμογών που έχει προσθέσει η Sony, αλλά ο τετραπύρηνος επεξεργαστής και η μνήμη RAM στο 1GB είναι εγγύηση για μια καλή εμπειρία. Πολύ καλή και η οθόνη των 9,4 ιντσών, σε επίπεδο ευκρίνειας και ανάλυσης, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 16GB. Θα σου φανούν ίσως λίγα, όμως στη διάθεσή σου υπάρχει και θύρα για κάρτες μνήμης SD. Στο Xperia Tablet S θα βρεις δύο κάμερες, μπρος-πίσω (ανάλυσης 1 & 8 megapixels αντίστοιχα), ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας εκεί η συσκευή δίνει ρέστα: υπέρυθρη θύρα (κι όμως ναι) micro-HDMI, WiFi βέβαια, GPS και Bluetooth, θες κάτι άλλο;

Το λειτουργικό Android είναι έκδοσης 4.0, κι όπως στα περισσότερα reviews που έχουν γραφτεί για τη συγκεκριμένη συσκευή της Sony, θα σταθούμε και εμείς στις πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές, που σίγουρα δημιουργούν μια σύγχιση στο χρήστη. Σε ένα βαθμό βέβαια είναι δικαιολογημένο, αφού αρκετές από αυτές έρχονται να «υπηρετήσουν» το οικοσύστημα που θέλει να χτίσει η Sony συνδέοντας μεταξύ τους όλες τις συσκευές της. Ίσως στα μάτια του απλού καταναλωτή να παραμένει ενοχλητικό, όμως αν είσαι κάτοχος και άλλων συσκευών της εταιρείας να το βρεις λειτουργικό.

Συμπερασματικά, το Tablet S είναι μια πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία των tablets κοντά στις 10 ίντσες και ένας άξιος αντίπαλος του μεγάλου πρωταγωνιστή της, του iPad, κοστίζοντας ταυτόχρονα 100 ευρώ λιγότερο. Ένα ερώτημα που τίθεται (και δεν αφορά μόνο τη Sony) είναι ότι με το ενδιαφέρον να στρέφεται προς τις 7 ίντσες στις ταμπλέτες (iPad mini, Nexus 7), μήπως θα ήταν προτιμότερη και μια πρόταση σ’ αυτό το μέγεθος;

TABLETS,ANDROID,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home