Γιατί 2045.gr

Γιατί 2045.gr

Κάποιοι ίσως να το επισκεφθήκατε ήδη, σε κάποιους μπορεί να πέρασε κάποια κοινοποίηση στα social media από το timeline σας, σε κάποιους άλλους όχι ακόμα. Μετά από ένα ταξίδι ενός χρόνου, σκέψεων, ιδεών και προβληματισμών και προετοιμασίας το 2045.gr είναι live εδώ και μερικές μέρες. 

Μα γιατί ένα ακόμα site τεχνολογίας θα αναρωτηθεί κάποιος; Το 2045.gr δεν είναι ένα ακόμα site τεχνολογίας, δεν θα περιοριστεί στην τεχνολογία, δεν θα εξετάζει τις εξελίξεις από τη σκοπιά της επικαιρότητας.

Το 2045.gr επιχειρεί να συζητήσει όλους τους μικρούς και μεγάλους προβληματισμούς που προκύπτουν από την τεχνολογική πρόοδο. Να αναζητήσει νέους δρόμους, προκαλώντας το δημόσιο διάλογο για θέματα που αποφεύγουμε να ανοίξουμε σήμερα ή που ίσως να χάνονται κάτω από τη σκόνη θεωριών συνομωσίας ή αστήρικτων υποθέσεων.

Προβάλλει και ενημερώνει για το συναρπαστικό -αλλά γεμάτο προκλήσεις-μέλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις. "Χρησιμοποιώντας" συμβολικά τo 2045, έτος που προβλέπεται ότι θα γίνει πραγματικότητα το Singularity, με την τεχνητή νοημοσύνη να ξεπερνάει την ανθρώπινη. Από μόνη της αυτή η εξέλιξη, δημιουργεί ένα ορόσημο, που οι ιστορικοί του μέλλοντος ενδεχομένως να ορίζουν την εποχή ως πριν και μετά. Όμως το 2045.gr δεν θα περιοριστεί στην τεχνητή νοημοσύνη. Άλλωστε, μέχρι τότε συνολικά η τεχνολογική πρόοδος ίσως να έχει λύσει παγκόσμια προβλήματα. H υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλιση, η εξυπηρέτηση θα είναι πλήρως εξατομικευμένες. Οι άνθρωποι θα έχουν νέες μορφές εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, πολιτικής έκφρασης, συμμετοχής.  Κάποια δικαιώματα μας ίσως αναιρεθούν. Αλλά ποιος τα γνωρίζει αυτά; Ακόμα περισσότερο, ποιος τα συζητά και πώς προετοιμαζόμαστε;

Στόχος του 2045.gr είναι να ερευνά σε βάθος τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία (Τεχνητή Νοημοσύνη, Machine Learning, Ρομποτική, 5G, Internet of Things, 3D printing κλπ) στο σύνολο της ανθρώπινης και οικονομικής δραστηριότητας. Οι προσκεκλημένοι, οι αρθρογράφοι και οι επιχειρήσεις θα μιλήσουν για τις αλλαγές στην κοινωνία έως την βιομηχανία. Από τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έως την ενέργεια και το περιβάλλον. Από τις υποδομές έως τον πολιτισμό. Από την πολιτική έως την εκπαίδευση και την υγεία.

Αλλαγές που κάποια μόλις ψήγματα είδαμε με την πανδημία, η οποία λειτούργησε ως καταλύτης και επιταχυντής εξελίξεων, διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον για το σύνολο των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των καταναλωτών και των πολιτών.

Το 2045.gr αναδεικνύει την καινοτομία και τις πρωτοποριακές ιδέες εταιρειών και ανθρώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορούν να λειτουργήσουν ως φωτεινό παράδειγμα. Μιλάει με ειδικούς και επιστήμονες, μιλώντας τη γλώσσα τους, με στόχο να διαδώσει όσο πιο αποτελεσματικά το μήνυμα και τις ιδέες τους. Μας προετοιμάζει για το μέλλον και τις αλλαγές που έρχονται. Αφηγείται το μέλλον, σήμερα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home