Τα 3D εκτυπωμένα σπίτια θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής

Deasy @ 14.11.2018
Τα 3D εκτυπωμένα σπίτια θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής
Το εξωτερικό του πρώτου 3D εκτυπωμένου σπιτιού.

Η πρώτη παγκοσμίως ρεαλιστική προσέγγιση για μαζική παραγωγή 3D εκτυπωμένων σπιτιών έχει ξεκινήσει με επιτυχία στη Σαουδική Αραβία με την καινοτόμο δημιουργία ενός μοναδικού πρότυπου 3D εκτυπωμένου σπιτιού, οδηγώντας στο επόμενο επίπεδο την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης σε mainstream κατασκευή.

Η Εθνική Εταιρεία Στέγασης (National Housing Company) στη Σαουδική Αραβία ανέθεσε στη κατασκευαστική Consolidated Contractors Company, και στην τεχνολογική εταιρεία CyBe τη δημιουργία του πρότυπου 3D εκτυπωμένου σπιτιού, ως μέρος του οράματος της μεταμόρφωσης της βιομηχανίας στέγασης παγκοσμίως με καινοτόμες τεχνολογίες – απαντώντας στις αυξανόμενες και κρίσιμες απαιτήσεις στέγασης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και παγκοσμίως. 

Το συλλογικό αυτό έργο αποτελεί το πρώτο βήμα από τα πολλά που θα γίνουν για την καθιέρωση της 3D εκτύπωσης ως mainstream μεθόδου κατασκευής και πιστοποιεί ότι νέες προσεγγίσεις, όπως οι στιβαροί τοίχοι και η πλήρης ενσωμάτωση των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και υδραυλικών καλωδιώσεων κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης –προσεγγίσεις που διερευνήθηκαν με αυτό το πιλοτικό έργο- διερευνώνται διεξοδικά προκειμένου να εφαρμόζονται σε μελλοντικές φάσεις.

Οι εσωτερικοί χώροι του πρώτου παγκοσμίως 3D εκτυπωμένου σπιτιού με ενσωματωμένη καλωδίωση.

Το έργο δεν αποτελεί απλά μία απτή απόδειξη σχετικά με την τεχνολογία 3D εκτύπωσης, αλλά εξέτασε τη ρεαλιστική υιοθέτηση της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης σε mainstream κατασκευή. Το πρότυπο ουσιαστικά μετουσίωσε την 3D εκτύπωση σπιτιού από ένα αφηρημένο μελλοντικό όραμα σε μία mainstream λύση, μέσω της πραγματικής υλοποίησης.

Μέσω του συγκεκριμένου έργου η Consolidated Contractors Company δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει τους Σαουδάραβες πολίτες στην προσέγγιση της 3D εκτύπωσης και στις σχετικές διαδικασίες, με στόχο να εμπλακούν σε μελλοντικές φάσεις.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να χτιστεί ένα σπίτι που θα αποτελέσει πρότυπο, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης, καθώς και να διερευνήσει τα πιθανά οφέλη για την αγορά κατοικίας. Το έργο απάντησε στις προκλήσεις της μηχανικής που σχετίζονται με την προσέγγιση 3D εκτύπωσης και την ενσωμάτωσή της στις αυστηρές προϋποθέσεις της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Το έργο αποτέλεσε μία επιτυχημένη ενσωμάτωση μίας καινοτόμου προσέγγισης και η υλοποίησή του μία ρεαλιστική διαδικασία στην κατασκευή – αποτελεί την πρώτη ρεαλιστική  συνεργασία μεταξύ μίας διεθνούς κατασκευαστικής εταιρείας με επτά δεκαετίες εμπειρίας και ενός τεχνολογικού παρόχου, συνδυάζοντας το «παλιό» με το «νέο», έχοντας ως αποτέλεσμα μια παγκόσμια πρωτιά. 

3D Εκτύπωση,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home