Στο στόχαστρο της CIA τα iPhones

Στο στόχαστρο της CIA τα iPhones

Τις συνεχείς προσπάθειες πρόσβασης στα iPhones (αλλά και στα iPads) της CIA αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό site The Intercept, το οποίο επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή του από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι οι ερευνητές της αμερικάνικης υπηρεσίας προσπαθούσαν από την εμφάνιση του πρώτου iPhone μέχρι και τουλάχιστον το 2013 να βρουν τρόπους προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογές που ήταν διαθέσιμες στο App Store μέσω των αποκαλούμενων “πίσω πορτών” (backdoors). Μάλιστα, είχαν δημιουργήσει και μία ειδική έκδοση του Xcode, το οποίο είναι το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών της Apple. Αντίστοιχο πρόγραμμα είχε συστήσει η CIA και για τις Android συσκευές, χωρίς όμως τελικά να γίνεται γνωστό αν κάποια από τις δύο παραπάνω προσπάθειες στέφθηκε με επιτυχία.

Ωστόσο, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple ενίσχυσε τις μεθόδους κρυπτογράφησης δεδομένων στο iOS, μια κίνηση που έχει ως αποτέλεσμα να μην εξάγει δεδομένα των πελατών της από τη χρήση των συσκευών.

IPHONE,IPAD,CIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home