Τι θα δούμε το 2015

Προβλέψεις της Deloitte για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών.

Deasy @ 14.01.2015
Τι θα δούμε το 2015

Ως σημείο καμπής προς την ευρεία υιοθέτηση των πληρωμών μέσω smartphones εντός των καταστημάτων προβλέπει η Deloitte ότι θα αποτελέσει το 2015, εκτιμώντας ότι η αύξηση αυτών των αγορών θα αγγίξει σε ποσοστό το 1.000%. Αυτό και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στην 14η έκδοση των Προβλέψεων της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας. Ειδικότερα…


Τεχνολογία
IoT – Internet of Things – Το 2015, πάνω από 600 εκατομμύρια ασύρματες ΙοΤ συσκευές θα αγοραστούν και θα χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις, ενώ οι εκτιμώμενες υπηρεσίες που θα ενεργοποιηθούν από τις συγκεκριμένες συσκευές θα έχουν αξία περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

3D printing – Το 2015 περίπου 220.000 τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα πωληθούν παγκοσμίως, αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο η εταιρεία εκτιμά ότι είναι απίθανο να υπάρξει «ένα εργοστάσιο σε κάθε σπίτι». Αντιθέτα, το 80% της αξίας όλων των τρισδιάστατων εκτυπωτών θα προέλθει από εταιρίες, γεγονός το οποίο δείχνει ότι οι σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία θα συμβούν στην επιχειρηματική αγορά.

Οι μπαταρίες των smartphones – Αν και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής smartphone, η βελτίωση της επαναφορτιζόμενης τεχνολογίας μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται θα κινηθεί σε μέτρια επίπεδα το 2015. Η Deloitte εκτιμά βελτίωση της τάξης του 5%, ως προς την αυτονομία σε ώρες που θα προσφέρει ένα νέο μοντέλο μπαταρίας σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο μοντέλο του 2014 με τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια ηλεκτρική δύναμη.


Μέσα Ενημέρωσης

Βίντεο μικρού μήκους – Μόλις το 3% της παρακολούθησης βίντεο παγκοσμίως θα αντιπροσωπεύει ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης διαδικτυακών βίντεο μικρού μήκους και άλλων προγραμμάτων διάρκειας μικρότερης των 20 λεπτών, καθώς η εταιρεία εκτιμά ότι το περιεχόμενο αυτών των διαδικτυακών βίντεο δεν θα επικρατήσει της παραδοσιακής τηλεόρασης.

Αύξηση της δαπάνης από τους Millenials - Οι Millennials (η γενιά με έτος γέννησης μεταξύ 1980-2000) της Βορείου Αμερικής θα ανοίξουν το δρόμο για το 2015 δαπανώντας περίπου 750 δολάρια το άτομο σε περιεχόμενο, τόσο σε παραδοσιακό όσο και σε ψηφιακό (τηλεόραση, μουσική, παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, βιβλία, streaming βίντεο, ακόμη και έντυπες εφημερίδες).

Τα έντυπα βιβλία αντιστέκονται - Οι πωλήσεις των έντυπων βιβλίων θα είναι πενταπλάσιες των ηλεκτρονικών βιβλίων, αντίθετα με ότι συμβαίνει με τα CD, τις εφημερίδες και τα περιοδικά των οποίων οι πωλήσεις έχουν μειωθεί προς όφελος των ψηφιακών εκδόσεών τους.


Τηλεπικοινωνίες

Οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου κερδίζουν έδαφος -  Το τέλος του 2015 θα σηματοδοτήσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων όσον αφορά στις πληρωμές εντός καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Περίπου το 10% των smartphones παγκοσμίως θα χρησιμοποιηθούν για πληρωμές εντός καταστημάτων τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Για πρώτη φορά οι αναβαθμίσεις smartphones θα ξεπεράσουν το ένα δισ. - 1,35 δισεκατομμύρια smartphones θα πωληθούν παγκοσμίως το 2015, αλλά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο από αυτά θα αφορούν αναβαθμίσεις –δηλαδή αγορά νέων κινητών από κατόχους smartphones. Ο κύκλος της αναβάθμισης μπορεί να μακραίνει, αλλά το μέγεθος της οθόνης, η ταχύτητα, ο αποθηκευτικός χώρος, το λογισμικό και το σχέδιο θα συνεχίσουν να προωθούν την ανανέωση των smartphones.

Το χάσμα συνδεσιμότητας βαθαίνει – Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των σπιτιών με ευρυζωνική διαδικτυακή σύνδεση θα αυξηθεί κατά περίπου 2 τοις εκατό στα 725 εκατομμύρια και η μέση δικτυακή ταχύτητα στις περισσότερες χώρες θα αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό. Το χάσμα μεταξύ εκείνων που έχουν πρόσβαση στα ταχύτερα δίκτυα και εκείνων που έχουν βασικές ταχύτητες θα συνεχίσει να μεγαλώνει το 2015, παρέχοντας ποικίλες εμπειρίες από σπίτι σε σπίτι.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΜΜΕ,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,DELOITTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home