Μικρή πτώση για τα PCs στο τρίτο τρίμηνο

Έντονος ο συγκεντρωτισμός της αγοράς. Μικρές και μεγάλες αποκλίσεις από τις εταιρείες ερευνών.

Deasy @ 09.10.2014
Μικρή πτώση για τα PCs στο τρίτο τρίμηνο

Μικρή πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις των PCs για το τρίτο τρίμηνο και σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις μελέτες του κλάδου από τις εταιρείες IDC και Gartner. Ωστόσο, τα νούμερα που δίνουν οι δύο εταιρείες διαφέρουν: η IDC δίνει ότι το σύνολο των πωλήσεων έφθασε τα 78,5 εκατομμύρια κομμάτια, παρουσιάζοντας πτώση 1,7% ενώ η Gartner ανεβάζει τις πωλήσεις στα 79,4 εκατομμύρια, οπότε και η πτώση περιορίζεται στο 0,5%.

Κοινό στοιχείο όμως και των δύο ερευνών, που δείχνει λογικά και μια τάση της αγοράς είναι ο συγκεντρωτισμός που παρουσιάζει ο κλάδος. Ειδικότερα, στις δύο έρευνες η πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών εμφανίζεται με αυξημένα μερίδια αγοράς και αντίστοιχα πέφτει πάρα πολύ το μερίδιο αγοράς για το σύνολο των υπολοίπων σε ποσοστό από 15,5% έως 17,5%.

Με μικρές αποκλίσεις παρουσιάζονται και τα νούμερα των πωλήσεων που δίνουν οι δύο εταιρείες στους κατασκευαστές. Η πρώτη θέση παραμένει στην Lenovo, με τις Gartner και IDC να της δίνουν ένα μερίδιο αγοράς που κυμαίνεται από το 19,8% έως το 20% αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση και οι δύο εταιρείες δίνουν την HP, όμως η απόκλιση φθάνει τα 500.000 κομμάτια και σε μερίδια αγοράς σχεδόν τη μία ποσοστιαία μονάδα. Συγκεκριμένα η Gartner δίνει 17,9% στην HP, ενώ η IDC δίνει 18,8%. Τρίτη και τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι Dell και η Acer με μικρές αποκλίσεις επίσης από τις εταιρείες ερευνών. Ωστόσο στην πέμπτη θέση έρχονται τα παρατράγουδα από τις δύο εταιρείες που έχουν κάνει τις έρευνες. Ειδικότερα, η Gartner στην πέμπτη θέση δίνει την Asus με πωλήσεις που φθάνουν τα 5,7 εκατομμύρια συσκευές, ενώ στην κατάταξη της Gartner την θέση αυτή παίρνει η Apple με 4,9 εκατομμύρια τεμάχια. Ένα μπέρδεμα για το οποίο μόνο οι IDC και Gartner μπορούν να μας δώσουν μια απάντηση.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ,ΕΡΕΥΝΕΣ,IDC,GARTNER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home