Selfie: η μανία συνεχίζεται και το 2014

Deasy @ 07.02.2014
Selfie: η μανία συνεχίζεται και το 2014

Μία αναζήτηση μόνο του όρου #selfie (και όχι των παράγωγών του, όπως #selfies κ.α.) στο Instagram μας δίνει σχεδόν 76 εκατομμύρια αποτελέσματα. Μια αντίστοιχη αναζήτηση στο Facebook δίνει εξίσου αμέτρητα αποτελέσματα. H αλήθεια είναι ότι σε όποιο κοινωνικό δίκτυο ή σε όποια φωτογραφική εφαρμογή και να κοιτάξεις, οι selfie φωτογραφίες δίνουν εντυπωσιακό αριθμό αποτελεσμάτων.

Η μανία ξεκίνησε για τα καλά μέσα στο 2013, αν και όπως διαβάζουμε στο Wikipedia, η πρώτη χρήση του όρου πηγαίνει πίσω στο 2002, σε κάποιο σχόλιο σε ένα Internet forum της Αυστραλίας. Όμως, η δημοτικότητα των selfie φωτογραφιών και αντίστοιχα του όρου ήρθε με την είσοδο των social networks, αρχικά με το MySpace και αργότερα βέβαια με το Facebook και όλα τα άλλα…

Στο τέλος του 2013 ήρθε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να αποδώσει στον όρο #selfie την «διάκριση της λέξης της χρονιάς». Είτε για να αποτυπώσουμε συναισθήματα είτε για τις «ναρκισσιστικές μας ανάγκες» οι φωτογραφίες αυτού του τύπου έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας.

Ενδεικτικό της «selfie μανίας» είναι ότι σε προχθεσινό άρθρο των New York Times, η δημοσιογράφος Molly Wood μπαίνει στη διαδικασία να συγκρίνει μερικά από τα κορυφαία κινητά στον τομέα της φωτογραφίας και στο κομμάτι των selfie φωτογραφιών, παραθέτοντας ταυτόχρονα τους λόγους για τους οποίους η εμπρόσθια κάμερα των smartphones υστερεί έναντι της οπίσθιας. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο όρος selfie γίνεται… και τηλεοπτικό προϊόν, καθώς το δίκτυο ABC ανακοίνωσε ότι μία από τις καινούργιες σειρές της νέας τηλεοπτικής σεζόν θα έχει αυτόν τον τίτλο. Η σειρά θα αφηγείται (ω τι πρωτότυπο) την ιστορία μιας 20χρονης κοπέλας που έχει εμμονή με τον εαυτό της. 

Το γνωστό ελληνικό site tokoulouri.gr πριν από λίγες ώρες ανέβασε ένα άρθρο με τίτλο «Galaxy Selfie», η νέα συσκευή της Samsung που θα διαθέτει μόνο κάμερα πρόσοψης. Είμαστε άραγε μακριά από το σενάριο αυτό;

SELFIE,ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home