Αντίδοτο στη φοροδιαφυγή η χρήση πιστωτικών καρτών

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mastercard.

Αντίδοτο στη φοροδιαφυγή η χρήση πιστωτικών καρτών

Μια πρόταση που έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν από τη Mastercard αλλά αυτή τη φορά διατυπώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mastercard, Ajay Banga. Ειδικότερα, η πρόταση της Mastercard αφορά την παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της χρήσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προκειμένου να περιορισθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, με την απάντηση από ελληνικής πλευράς να σημειώνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση συζητήσεων.

Επιπρόσθετα, στη χθεσινή συνάντηση αντικείμενο συζήτησης ήταν τα οφέλη από τη χρήση των ανέπαφων συναλλαγών (contactless payments) και της χρήσης των κινητών τηλεφώνων για την διεκπεραίωση συναλλαγών, καθώς επίσης και δύο ακόμη προτάσεις από την πλευρά της Mastercard, την οποία εκπροσώπησαν, εκτός του κ. Banga, και ο πρόεδρος Ευρώπης, Χαβιέ Πέρεζ και ο γενικό διευθυντής του ελληνικού γραφείου, Θάνος Γεραμάνης. Η πρώτη αφορούσε την παροχή προς την ελληνική κυβέρνηση εξειδικευμένων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών που θα επέτρεπαν την επέκταση των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) από όλους τους κρατικούς φορείς, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Επίσης, οι άνθρωποι της Mastercard πρότειναν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοιχεία από τις δαπάνες των ξένων τουριστών σε άλλες χώρες, προκειμένου να μπορέσει το υπ. Τουρισμού να εντοπίσει τις κατηγορίες εκείνες  όπου πρέπει να δώσει έμφαση για να επιτευχθεί το στοίχημα η Ελλάδα να καταστεί τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home