Τα σχόλια έφεραν οργή

Εκστατείες συγκέντρωσης υπογραφών για τις αλλαγές στο YouTube.

Deasy @ 19.11.2013
Τα σχόλια έφεραν οργή

Το νέο επεισόδιο στη σειρά "τι το΄θελα και το΄κανα" φέρει την υπογραφή της Google που σε μια (ηρωική; απέλπιδα; προσχεδιασμένη;) απόπειρα να ενισχύσει το Google+ και ταυτόχρονα να "καθαρίσει" το YouTube στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό από τα άσχετα σχόλια κατάφερε να προκαλέσει μπόλικη οργή.

Αυτό που συνέβη είναι λίγο πολύ αναμενόμενο. Το YouTube είναι ο πιο δημοφιλής χώρος για να ανεβάσεις και να δεις κάποιο βίντεο, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός όμως είναι ότι η ποιότητα των σχολίων του δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Αν δεις ένα δημοφιλές βίντεο και έχεις χρόνο να χάσεις μπορείς να περιηγηθείς στην περιοχή των σχολίων όπου θα χαθείς ανάμεσα σε μηνύματα που η ποιότητά τους, πώς να το πούμε τώρα, δεν διεκδικεί δάφνες (ορίστε, το'παμε).

Οπότε η Google πήγε και ενσωμάτωσε τον μηχανισμό σχολίων του YouTube με το Google+, άρα αν θέλεις να αφήσεις ένα σχόλιο σε κάποιο βίντεο θα πρέπει να συνδεθείς στον Google+ λογαριασμό σου και αν δεν έχεις να αποκτήσεις.

Υποτίθεται πως αυτό θα "καθαρίσει" κάπως τα σχόλια και θα αναβαθμίσει το περιεχόμενό τους, αφού -υποτίθεται- αν κάποιος δημοσιεύει κάτι με την πραγματική του ταυτότητα θα είναι πιο προσεκτικός (κούνια που τους κούναγε, τα καλύτερα μαλλιοτραβήγματα στα social media είναι τα επώνυμα). 

Οπως θα περίμενε κανείς η αλλαγή δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Δύο εκστρατείες συγκέντρωσης υπογραφών στο change.org συγκεντρώνουν κοντά 200.000 και 40.000 υπογραφές και οι αριθμοί διαρκώς αυξάνονται. Για τα δεδομένα του YouTube δεν το λες και κοσμοπλημμύρα, μιλάμε για ένα site που έχει ουκ ολίγα εκατομμύρια επισκεπτών την ημέρα, αλλά υπάρχει μια κάποια δυναμική που κάνει τις δύο εκστρατείες αξιοπρόσεχτες. 

Γενικά οι αλλαγές σε sites δεν γίνονται δεκτές πάντοτε με υπέρμετρο ενθουσιασμό και οι διαμαρτυρίες -όσες και αν είναι- τραβούν εύκολα την προσοχή. Ανεξαρτήτως του αριθμού των διαμαρτυρομένων στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως η κίνηση της Google -ανεξαρτήτως των κινήτρων- είναι αρκετά άκομψη.

SOCIAL MEDIA,GOOGLE PLUS,YOUTUBE,GOOGLE,YOUTUBE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home