Το Samsung Galaxy S IV θα αναγνωρίζει την κίνηση των ματιών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times

Deasy @ 05.03.2013
Το Samsung Galaxy S IV θα αναγνωρίζει την κίνηση των ματιών

Παρά το γεγονός ότι απέχουμε περίπου μία εβδομάδα από το λανσάρισμα της νέας ναυαρχίδας της Samsung, το Galaxy S IV, οι διαρροές για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι ελάχιστη, ιδιαίτερα αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο λανσάρισμα του iPhone 5. Τότε, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, το σύνολο (σχεδόν) των χαρακτηριστικών του smartphone της Apple ήταν γνωστό αρκετές μέρες πριν. Ο λόγος που ελέγχει τόσο καλά τη διαρροή της πληροφορίας η Samsung δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ελέγχει και το σύνολο της παραγωγής του προϊόντος. Σε αντίθεση με την Apple, η οποία βασίζεται σχεδόν για κάθε εξάρτημα του iPhone σε άλλους κατασκευαστές, το σύνολο της παραγωγής του Galaxy S πραγματοποιείται στα εργοστάσια της κορεάτικης εταιρείας. Άρα ο έλεγχος και η διατήρηση του «μυστικού» είναι πολύ πιο αποτελεσματική στη δεύτερη περίπτωση.

Ωστόσο τη διαφορά φαίνεται ότι την έκαναν σήμερα οι New York Times, όπου στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το Galaxy S IV θα διαθέτει μια τεχνολογία που σίγουρα δεν την έχουμε ξαναδεί σε άλλη συσκευή: την τεχνολογία «Eye Scroll» ή με απλά λόγια τη δυνατότητα του Galaxy S IV να αναγνωρίζει την κίνηση των ματιών. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, κάθε φορά που ο κάτοχος του νέου smartphone θα διαβάζει ένα κείμενο (π.χ. σε ένα site) όταν η ανάγνωση φθάνει στο τέλος της σελίδας (που εμφανίζεται στην οθόνη) θα γίνεται αυτόματα scroll down ώστε να εμφανιστούν οι επόμενες παράγραφοι.

Μάλιστα, οι New York Times αναφέρουν ότι η κορεάτικη εταιρεία έχει ζητήσει το trademark τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ για την ομώνυμη τεχνολογία (Eye Scroll & Samsung Eye scroll για κάθε περιοχή αντίστοιχα) τους προηγούμενους μήνες. Μάλιστα, η περίγραφη της αίτησης είναι ενδεικτική: «Computer application software having a feature of sensing eye movements and scrolling displays of mobile devices, namely, mobile phones, smartphones and tablet computers according to eye movements; digital cameras; mobile telephones; smartphones; tablet computers».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει ζητήσει το trademark και για μια ακόμα τεχνολογία, το Eye pause, χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη περιγραφή με το eye scroll. Σε μια εβδομάδα θα λυθεί το μυστήριο, καθώς η κορεάτικη εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

NEW YORK TIMES,SAMSUNG GALAXY S IV,SAMSUNG GALAXY,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home