Ανέπαφες συναλλαγές από τη Eurobank και τη Mastercard

Ανέπαφες συναλλαγές από τη Eurobank και τη Mastercard

Έτοιμη να ξεκινήσει να προσφέρει τη δυνατότητα για ανέπαφες συναλλαγές είναι η Eurobank. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ιστοσελίδα της τράπεζας, η οποία συνεργάζεται στο συγκεκριμένο τομέα με την MasterCard.

Αν και δεν είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που ασχολείται με το θέμα, καθώς η Alpha Bank έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Visa Europe, η Eurobank δείχνει να είναι πιο γρήγορη καθώς η υπηρεσία θα προσφέρεται σε έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό σημείων πώλησης. Συγκεκριμένα, από την ιστοσελίδα της Eurobank φαίνεται πως οι συνεργαζόμενες αλυσίδες είναι οι: Bershka, Coffee Time, Cosmote, Γερμανός, Jumbo, Starbucks, Ster Cinemas και Zara.

Οι κάρτες που θα είναι διαθέσιμες με το chip για τις ανέπαφες συναλλαγές είναι οι Eurobank MasterCard, Gold Eurobank MasterCard, Platinum Eurobank MasterCard, Reward World MasterCard και Premium Club Platinum MasterCard.

Οι ανέπαφες συναλλαγές (contactless payments) αξιοποιούν την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και προσφέρουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης συναλλαγών με τον καταναλωτή να περνά απλώς την κάρτα του, που είναι εξοπλισμένη με ειδικό chip, μπροστά από το ειδικό τερματικό σε απόσταση μερικών εκατοστών. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ μόνο για ποσά άνω των 25 ευρώ –στην περίπτωση της Eurobank- θα απαιτείται η εισαγωγή του PIN. Γενικότερα, οι ανέπαφες συναλλαγές αποτελούν μία βασική τάση και εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις μικροπληρωμές με κέρματα και μικρής αξίας χαρτονομίσματα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, επίσης, το ότι από τον Σεπτέμβριο η Eurobank θα προσφέρει και μία mini κάρτα για ανέπαφες συναλλαγές, η οποία θα μπορεί να τοποθετηθεί στην πίσω όψη ενός κινητού τηλεφώνου για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επόμενο βήμα στις ανέπαφες συναλλαγές θα είναι η χρήση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνω (smartphones) αντί των καρτών. Ήδη, αρκετές συσκευές όπως το Samsung Galaxy SIII υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC με τους μεγάλους κατασκευαστές και «παίκτες» του κλάδου (π.χ. Google, Microsoft, Apple κ.ά.) να έχουν αρχίσει να ασχολούνται εντόνως με τις εφαρμογές που προσφέρουν οι ανέπαφες συναλλαγές και τα «κινητά πορτοφόλια».

Eurobank,MASTERCARD,contactless payments,NFC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home