Εκαναν τους άστεγους... κεραίες!

Deasy @ 15.03.2012
Εκαναν τους άστεγους... κεραίες!

Εντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει η επιλογή μιας εταιρείας να μετατρέψει μια ομάδα αστέγων σε... αναμεταδότες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες συνεδρίου.

Η (διόλου φαεινή όπως όλα δείχνουν) ιδέα ήταν της εταιρείας BBH που επέλεξε έναν τουλάχιστον ανορθόδοξο τρόπο για να κάνει αισθητή την παρουσία της στο συνέδριο South by Southwest (SXSW) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Οστιν του Τέξας. Καθώς το συνέδριο συγκεντρώνει στις 4 ημέρες των εργασιών του πλήθος κόσμου υπάρχουν πολλά προβλήματα στην τηλεπικοινωνιακή κάλυψη. Η BBH προσέλαβε λοιπόν 13 αστέγους, σε καθέναν από τους οποίους έδωσε από έναν αναμεταδότη, μια μπλούζα που έγραφε το όνομά τους για παράδειγμα, "I'm Clarence a 4G hotspot"  ("Είμαι ο Κλάρενς, ένα hotspot 4ης γενιάς"), καθώς και 20 δολάρια για κάθε ημέρα. Οι άστεγοι έπρεπε να τριγυρίζουν στους χώρους του SXSW για να μην μείνουν οι σύνεδροι χωρίς πρόσβαση στο Internet και στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Η προσέγγιση της BBH έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Πρόκειται για μια σκοτεινή, σατιρική, δυστοπική διήγηση επιστημονικής φαντασίας, διαβάζουμε στο Wired, ενώ και οι New York Times αναδεικνύουν τις αντιρρήσεις φιλοξενώντας όμως και δηλώσεις από έναν από τους αστέγους, τον 54χρονο Κλάρενς Τζόουνς. "Μου αρέσει να μιλάω στους ανθρώπους και [αυτό που κάνω με την BBH]  είναι μια δουλειά. Είναι μια τίμια ημέρα δουλειά και πληρωμής" λέει.

CYBERCULTURE,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home