Καζαμίας 2012

Deasy @ 30.12.2011
Καζαμίας 2012


Ελλείψει τριπόδου, δανειστήκαμε ένα ψηλό σκαμπό από το καφέ της γωνίας, μασήσαμε κάτι δάφνες που κλέψαμε από την κουζίνα (ακούγοντας ουκ ολίγα σχολιανά μιας και προορίζονταν για τις φακές) και ως σύγχρονες Πυθίες (και Πυθίοι) σας παρουσιάζουμε τα μελλούμενα. Στη διάρκεια του σχετικού οράματος είδαμε και τα 6 νούμερα της επόμενης κλήρωσης του Τζόκερ αλλά μάς τελείωσε το μελάνι στο στιλό και δεν προλάβαμε να σημειώσουμε. Δεν πειράζει, ομορφάντρες και ομορφοκόριτσα... Ενα χρόνο πάνω ένα χρόνο κάτω στη φτώχεια δεν θα τα χαλάσουμε τώρα...


Ιανουάριος

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα για να κλείσει τις "τρύπες" του 2011. Θεσπίζεται έκτακτο ειδικό τέλος wi-fi πρόσβασης ύψους 30 ευρώ ανά συσκευή και τεκμήριο 500 ευρώ για κάθε tablet ή smartphone. "Δεν έχει νόημα να έχεις μια τέτοια συσκευή και να μην αγοράζεις apps" λέει στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών. Προσθέτει πως η νέα εισφορά προβλέπεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και πως δεν καταλαβαίνει τον θόρυβο που έχει προκληθεί. Οι τιμές των modem 9,6 Kbps ανεβαίνουν.

 

Φεβρουάριος

Χάρη σε ένα τυχαίο γεγονός αποκαλύπτεται το iPad3. Ο κούριερ που είχε φύγει από την Apple για αποστολή ενός tablet στην Rovio (προκειμένου να δοκιμάσει την ολογραφική έκδοση του Angry Birds για το νέο μοντέλο της Apple) σταματάει "για μια μπιρίτσα" σε μπαρ του Κουπερτίνο. Δαιμόνιος συντάκτης του engadget.com που έχει στήσει καρτέρι στον πάγκο του μπαρ πλακώνει τον κούριερ στα κεράσματα. "Μας κόστισε 78 δολάρια σε μπίρες, φιστίκια και φιλοδωρήματα αλλά άξιζε τον κόπο" λένε οι υπεύθυνοι του site, το οποίο καταρρέει λόγω της υπερβολικής κίνησης. Οργισμένη η Apple μηνύει το μπαρ, το site, τον κούριερ, την εταιρεία του κούριερ και τη ζυθοποιία.

 

Μάρτιος

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές επιστρέφουν με ένα νέο σχέδιο νόμου για τον εξαγνισμό του Internet. Μετά την αποτυχία του SOPA παρουσιάζουν το SCATA (Serious Content And Thumbnails Act) που προβλέπει τη σύσταση επιτροπών που θα επιτρέπουν τη δημοσίευση εγκεκριμένου από τις ίδιες περιεχομένου σε sites, blogs και social media. Ολες οι εικόνες θα έχουν υποχρεωτικά το μέγεθος thumbnail, προκειμένου να εξασκείται η όραση των χρηστών. Η διαδικτυακή κοινότητα αντιδρά και σταδιακά το νέο πρότυπο εικόνας είναι στη διάσταση 700x500 pixels, ακόμα και στα avatars του twitter. Thumbnail εσείς, αφίσες εμείς, είναι το σύνθημα που δονεί τον κυβερνοχώρο.

 

Απρίλιος

Αχ ο γλυκός μήνας της άνοιξης με τα ανθισμένα λουλούδια και τις ζουζουνιστές πεταλούδες. Συγγνώμη, παρασυρθήκαμε... Nokia και Microsoft παρουσιάζουν με υπερηφάνεια το πρώτο tablet της φινλανδικής εταιρείας με Windows Phone Tablet Edition. Οι αναλυτές γράφουν διθυραμβικές αναφορές και οι δημοσιογράφοι εκστασιάζονται, οι μετοχές των δύο εταιρειών πετούν στα ουράνια, μέχρι τη στιγμή που σε κατάστημα της Οκλαχόμα ένας πιτσιρικάς ρωτάει επίμονα τον πωλητή τι χρειάζονται τα πλήκτρα Control-Alt-Delete στο πίσω μέρος της συσκευής.

 

Μάιος

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις Vodafone και Wind συγχωνεύονται και θέτουν νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Η κίνηση δίνει μια νέα ιδέα στον υπουργό Οικονομικών που θεσπίζει ειδικό τέλος συνδρομητή σε δίκτυα συγχωνευμένων εταιρειών, ύψους 60 ευρώ ανά σύνδεση. Οι εταιρείες κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση και απειλούν με προσφυγές, μέχρι που ανακοινώνεται η συγχώνευση ΟΤΕ-Cosmote και η ισχύς του νέου τέλους μεταφέρεται και στους πελάτες των συγκεκριμένων εταιρειών.

 

Ιούνιος

Αντιδράσεις προκαλεί σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο όλες οι συσκευές με Android, iOS και Windows Phone θα πρέπει να είναι online συνδεδεμένες με την ΓΓΠΣ. Η αντίδραση δεν αφορά τόσο σε αυτή τη σκέψη όσο στο ότι κατά την αίτηση σύνδεσης ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να καταβάλει παράβολο 50 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Η Apple παρουσιάζει επίσημα το iPad 3. Το νέο tablet χρησιμοποιεί νέους επεξεργαστές ταχύτητας 3 GHz, έχει μνήμη 4 GB, υποστηρίζει 3D περιεχόμενο και έχει όλες τις πόρτες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς (USB, Thunderbolt, FireWire και μια σειριακή για τους μερακλήδες). Οι χρήστες παραπονούνται για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη χρήση της συσκευής. "Οταν είπαμε πως τα iPad3 θα πουλιούνται σαν ζεστά ψωμάκια το εννοούσαμε" είναι η απάντηση της εταιρείας.

 

Ιούλιος

Την ώρα που στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται η 312η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ένας δαιμόνιος Ελληνας παρουσιάζει ένα εξαιρετικά λεπτό tablet με οθόνη 10 ιντσών που τρέχει τα πάντα - Android, iOS, Windows Phone, Linux και Windows NT (για τους μερακλήδες). Η συσκευή κατασκευάζεται σε μια βιοτεχνία στα Οινόφυτα και ονομάζεται TaPO (Ta Panta Ola). Ο δημιουργός του νέου υπερ-tablet φιλοξενείται στα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων (και των 3 που έχουν στο μεταξύ απομείνει) με τίτλους όπως "Apple: Φάε τη σκόνη του τσολιά". Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να θεσπίσει ειδικό τέλος για τη χρήση του TaPO αλλά ο δαιμόνιος συμπατριώτης μας ενημερώνεται από τον κολλητό του κουμπάρου μιας φίλης της εξαδέλφης του που δουλεύει πιανίστας σε καφέ που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο και μέσα σε 12 ώρες ζητάει πολιτικό και οικονομικό άσυλο στη Βουλγαρία.

 

Αύγουστος

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Εξαίρεση αποτελεί η δημοσιοποίηση συζητήσεων για τη συγχώνευση της Wind-afone (όπως πια ονομάζεται το σχήμα Vodafone-Wind) με την Cosmote (όπως πια ονομάζεται το σχήμα OTE-Cosmote). Οι δύο πλευρές συμφωνούν πως το νέο νέο σχήμα θα πρέπει να ονομάζεται CosmoWindAfone, γεγονός που προκαλεί πανηγυρισμούς από τους ενθουσιασμένους επιγραφοποιούς που πλέον βλέπουν να ανοίγουν δουλειές με φούντες. Το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει εφάπαξ τέλος συνδρομητών σε δίκτυα πολυ-πολυσύλλαβων εταιρειών, το οποίο θα καταβληθεί με τους λογαριασμούς ύδρευσης.

 

Σεπτέμβριος

Σε αντίθεση με τον Αύγουστο τον Σεπτέμβριο υπάρχουν ειδήσεις διότι ανοίγουν τα σχολεία και οι (άνεργοι σε ποσοστό 78%) γονείς πρέπει να έχουν κάτι για να ασχολούνται και να μη φουντάρουν από τα μπαλκόνια. Ξεχωρίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με την οποία γίνεται γνωστό ότι ούτε και φέτος θα διανεμηθούν βιβλία. Επίσης δεν θα διανεμηθούν DVD ή CD. Οι μαθητές θα πρέπει να συνδεθούν στο cloud service "Xilo Apelekito" του υπουργείου για να κατεβάσουν το υλικό που χρειάζονται για να διαβάσουν και να περάσουν την τάξη. Η πρόσβαση είναι δωρεάν αλλά για κάθε αρχείο που κατεβάζει ο μαθητής θα πρέπει να κατατίθεται παράβολο 30 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.

 

Οκτώβριος

Στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές παρελαύνουν ράθυμα μπροστά από τις εξέδρες των επισήμων παίζοντας Angry Birds. Για βαθύτατη προσβολή μιλάει ο υπουργός Οικονομικών που ανακοινώνει την επιβολή ειδικού τέλους 140.000 ευρώ για όποιον έχει βρει όλα τα χρυσά αβγά του Angry Birds.

 

Νοέμβριος

Μέγας θόρυβος προκαλείται στην Ελλάδα όταν γίνεται γνωστό πως κάποιος αγόρασε το domain govgr.xxx. Ο θόρυβος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος όταν αποκαλύπτεται πως η αγορά έχει γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου. "Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους" δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Δεκέμβριος

Απογοητευμένη από τις πωλήσεις του iPad3 η Apple ζητάει αποκούμπι στο Facebook αλλά ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δηλώνει πως σιχαίνεται τον κόσμο της Σίλικον Βάλεϊ και αποτραβιέται από τα εγκόσμια για να ζητήσει καταφύγιο στα βουνά του Περού. Το twitter αγοράζει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σε social media, ενώ η Google παρουσιάζει το Google- όπου με την εγγραφή έχεις 4.000.000.000 φίλους σε διάφορους κύκλους και πρέπει να τους ξεσκαρτάρεις.

ΚΑΖΑΜΙΑΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home