Απειλή προστίμου-μαμούθ για τη μητρική της efood

Απειλή προστίμου-μαμούθ για τη μητρική της efood

Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά η εβδομάδα για τη γερμανική Delivery Hero που είδε τη μετοχή της να υποχωρεί ως και κατά 17,4% τη Δευτέρα μετά την είδηση που αναφέρει ότι κινδυνεύει με πρόστιμο 400 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού στην Ε.Ε.

Μπορεί στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κάποιοι επενδυτές να είδαν τα πράγματα με μια πιο ψυχρή ματιά, με αποτέλεσμα η μετοχή να ανακτήσει σημαντικό μέρος των απωλειών και να κλείσει τελικά με πτώση 7%, όμως η απειλή της βαριάς κύρωσης παραμένει.

Η Delivery Hero είναι γνωστή στη χώρα μας ως ιδιοκτήτρια του efood.gr. Στην υπόλοιπη Ευρώπη δραστηριοποιείται με τα εμπορικά σήματα Glovo,Foodora και Foody για την Κύπρο, ενώ έχει επίσης παρουσία στη Νότια Αμερική, σε χώρες της Αφρικής στη Μέση Ανατολή και σε χώρες της Ασίας.

Η είδηση περί του ενδεχόμενου προστίμου έγινε γνωστή από την ίδια την Delivery Hero το βράδυ της Κυριακής. Δεδομένου δε του προστίμου που ενδέχεται να της επιβληθεί, η εταιρεία αποφάσισε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις 186 εκατ. ευρώ που είχε σχηματίσει μετά τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2022 και τον Νοέμβριο του 2023. Η Delivery Hero δηλώνει επίσης ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

DELIVERY HERO,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home