Χαζούς κανονισμούς στην Ε.Ε. βλέπει η Booking.com

Deasy @ 20.06.2024
Χαζούς κανονισμούς στην Ε.Ε. βλέπει η Booking.com

Μπορεί η Booking.com να είναι από τα βασικά ονόματα που εμφανίζονται στις διαφημίσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Γερμανία, ωστόσο η εταιρεία δεν δείχνει ιδιαίτερα ευχαριστημένη από όσα της συμβαίνουν τελευταία στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο επικεφαλής της Booking Holdings, της εταιρείας συμμετοχών που έχει υπό τον έλεγχό της τη γνωστή πλατφόρμα κρατήσεων, άσκησε σφοδρή κριτική κατά της Ε.Ε. και των κανόνων της για τις ψηφιακές αγορές.

"Αν οι κανόνες δεν είναι έξυπνοι τότε βρίσκεσαι σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα" δήλωσε ο Γκλεν Φόγκελ σε ένα συνέδριο των Financial Times, αναφερόμενος στους κανονισμούς της Ε.Ε. που επιτρέπουν στα ξενοδοχεία να προσφέρουν στα sites τους χαμηλότερες τιμές σε σχέση με εκείνες που προσφέρουν για κρατήσεις μέσω του Booking.com.

"Πιστεύω στο να δίνω στους πελάτες τις καλύτερες τιμές. Κάθε κανόνας που μας το απαγορεύει νομίζω ότι είναι χαζός κανόνας", πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης από το 'Άμστερνταμ σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη, εκτός Ευρώπης.

Τα προβλήματα της Booking δεν προέρχονται μόνο από τον κανονισμό για τις ψηφιακές αγορές. Η ισπανική επιτροπή ανταγωνισμού προχώρησε στην επιβολή προστίμου ύψους 486 εκατ. ευρώ σε βάρος της εταιρείας για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Πριν από έναν χρόνο η εταιρεία συνάντησε επίσης την άρνηση των ευρωπαϊκών αρχών να εγκρίνουν την εξαγορά της σουηδικής Etraveli, ύψους 1,63 δισ. ευρώ, με το επιχείρημα ότι θα προκαλείτο πλήγμα στον ανταγωνισμό.

BOOKING.COM,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home