Σε αυξήσεις τιμών προχωράει η Vodafone από την 1η Απριλίου

Deasy @ 27.02.2024
Σε αυξήσεις τιμών προχωράει η Vodafone από την 1η Απριλίου

Την αρχή των ανατιμήσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών κάνει η Vodafone από την 1η Απριλίου, ανακοινώνοντας αυξήσεις σε συμβόλαια ιδιωτών, αλλά και σε επαγγελματικά συμβόλαια.

Η Vodafone, όπως και άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, είχε εκφράσει εδώ και αρκετούς μήνες την ανάγκη ανατιμήσεων προκειμένου να ενσωματώσει μέρος της αύξησης του ενεργειακού κόστους στις χρεώσεις της, όπως έχει συμβεί σε άλλους κλάδους. Έτσι μετά από δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων οι χρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών προγραμμάτων υποχωρούσαν προκειμένου να κερδηθεί μερίδιο αγοράς, η κίνηση της Vodafone ίσως να σημάνει την αντιστροφή του μοντέλου των παρόχων. Γεγονός για το οποίο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε προ μηνών εκφράσει την αντίθεσή του, με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου να δηλώνει τότε ότι δεν είναι εποχή που μπορεί να δοθεί στους παρόχους η δυνατότητα να σπάσουν συμβόλαια και να προχωρήσουν σε αυξήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο site της εταιρείας, από 1η Απριλίου και για τους ιδιώτες συνδρομητές που λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου ισχύει αύξηση στα προγράμματα RED από 1 ευρώ έως 5 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το πρόγραμμα που επιθυμεί να ενταχθεί ο καταναλωτής.

Για την ίδια κατηγορία συνδρομητών ισχύει αύξηση της ονομαστικής αξίας της υπηρεσίας διεθνών κλήσεων προς Ε.Ε., από 2,20 ευρώ/μήνα στα 3,90 ευρώ το μήνα.

Στα επαγγελματικά συμβόλαια που επίσης λήγουν από την 1η Απριλίου και έπειτα εφαρμόζεται αύξηση 1,91 ευρώ έως 12,69 ευρώ, μηνιαίως.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι υφιστάμενοι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις εξοπλισμού ή συσκευής), οποτεδήποτε και έως δύο μήνες από την ημερομηνία εφαρμογής των τροποποιήσεων».

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home