Πλήκτρο Copilot στα επόμενα πληκτρολόγια για Windows PC

Πλήκτρο Copilot στα επόμενα πληκτρολόγια για Windows PC

Την πρώτη μεγάλη αλλαγή εδώ και 30 χρόνια θα δούμε στην διάταξη των επερχόμενων  πληκτρολογίων για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές με Windows, καθώς η Microsoft προωθεί την προσθήκη του πλήκτρου Copilot, για την απευθείας πρόσβαση στις ΑΙ λειτουργίες των Windows.

H προσθήκη αυτή, που αναμένεται να τη δούμε μέσα στο 2024, έρχεται τρεις δεκαετίες μετά την προσθήκη του πλήκτρου Windows, που γνωρίζουμε όλοι στα πληκτρολόγια που χρησιμοποιούμε. "Βλέπουμε αυτό ως μια άλλη μεταμορφωτική στιγμή στο ταξίδι μας με τα Windows, όπου το Copilot θα είναι το σημείο εισόδου στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης στον υπολογιστή" αναφέρει ο Yusuf Mehdi, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής marketing της Microsoft, στο σχετικό μήνυμα της εταιρείας.

 

Ως σημείο εισόδου το νέο πλήκτρο Copilot θα εκκινεί το Windows Copilot, προσφέροντας στους χρήστες ένα chatbot τύπου ChatGPT που μπορεί να απαντά σε ερωτήματα ή ακόμη και να εκτελεί εντολές μέσα στο περιβάλλον των Windows. Όπως μπορούμε να δούμε στο σχετικό video πρόθεση της Microsoft είναι το νέο πλήκτρο να τοποθετηθεί ανάμεσα στο δεξί “Alt” και το «αριστερό βελάκι», όμως η τοποθέτησή του μπορεί να διαφέρει μεταξύ των κατασκευαστών, αλλά και διαφορετικών αγορών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη ασπαστεί την πρόθεση της Microsoft, όμως στην έκθεση CES 2024 της επόμενης εβδομάδας μάλλον θα πάρουμε κάποιες πρώτες απαντήσεις. Για τη Microsoft είναι πλέον βέβαιο ότι τα επόμενα Surface laptops θα ενσωματώνουν αυτήν την αλλαγή.

MICROSOFT WINDOWS,MICROSOFT COPILOT,ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home