Εννέα συνεχόμενα τρίμηνα σε πτώση τα smartphones

Εννέα συνεχόμενα τρίμηνα σε πτώση τα smartphones

Συνεχίζεται η μείωση των πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες για ένα ακόμα τρίμηνο, το ένατο συνεχόμενο, εμφάνισαν αρνητικό πρόσημο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint, οι πωλήσεις των smartphones στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας για το διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβριος.

Αν η αγορά αναζητεί ένα θετικό σημάδι, αυτό ίσως είναι η αύξηση πωλήσεων μεταξύ δεύτερου και τρίτου τριμήνου της χρονιάς, η οποία κινήθηκε στο +2%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι στο τρέχον, τέταρτο, τρίμηνο του 2023 θα αναχαιτιστεί η πτώση που ξεπερνάει ήδη σε βάθος χρόνου τα δύο έτη. Αυτό βέβαια, όπως σπεύδουν να προσθέσουν, δε θα αποτρέψει την αγορά να κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, κυρίως λόγω της αλλαγής στην καταναλωτική συμπεριφορά, με το χρόνο αντικατάστασης συσκευής να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Στην κατάταξη των κατασκευαστών ως προς τα μερίδια αγοράς δεν συναντάμε ιδιαίτερες μεταβολές στην πρώτη πεντάδα. Η Samsung εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση με μερίδιο 20%, δεύτερη συναντάμε την Apple (16%), με τις Xiaomi, Oppo, Vivo να ακολουθούν με μερίδια 12%, 10% και 8%, αντίστοιχα. Όλες οι παραπάνω εταιρείες παρουσίασαν μείωση πωλήσεων σε απόλυτους αριθμούς. Αντίθετη πορεία, σύμφωνα με την Counterpoint, είχαμε από τις Huawei, Honor και Transsion Group, που ήταν και οι μοναδικές εταιρείες που παρουσίασαν αύξηση των πωλήσεών τους.

SMARTPHONES,COUNTERPOINT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home