Βαριά πρόστιμα σε Πλαίσιο, Public και Praktiker

Ανακοίνωση από το Public Group

Deasy @ 24.07.2023
Βαριά πρόστιμα σε Πλαίσιο, Public και Praktiker

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν σε τρεις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών από το Υπουργείο Ανάπτυξης για εικονικές και πλασματικές εκπτώσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και στις τρεις εταιρείες διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 "Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων".

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση επιβλήθηκαν:

* Πρόστιμο 560.000 ευρώ στην εταιρεία "Πλαίσιο COMPUTERS AEBE".

* Πρόστιμο 520.000 ευρώ στην εταιρεία "PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε".

* Πρόστιμο 360.000 ευρώ στην εταιρεία "Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.".

 

Η ανακοίνωση του Public Group

Για την επιβολή προστίμου το Public Group προχώρησε στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσηε: 

"Σε συνέχεια των τελευταίων δημοσιευμάτων αναφορικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στα Public για θέματα μειωμένων τιμών, το Public Group ενημερώνει το κοινό για τα παρακάτω:

Τα Public σέβονται την απόφαση της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, αν και την έλαβαν με μεγάλη έκπληξη. Τα Public, από το 2005 χτίζουν καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα αλλά και το public.gr.

60εκ. φορές το χρόνο, οι 2.500 άνθρωποι των Public έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές και εργάζονται καθημερινά με πάθος, αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική τους εμπειρία.

Με αποκλειστικό γνώμονα τη σωστότερη ενημέρωση των καταναλωτών, τα καταστήματα Public, πρώτα στην Ελλάδα, υλοποίησαν την προσθήκη προτεινόμενης τιμής κατασκευαστή δίπλα στην τιμή προϊόντος. Υιοθέτησαν έτσι  πρακτικές διαφάνειας προς όφελος των καταναλωτών, ακολουθώντας τις βέλτιστες  Ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο σεβασμός που διέπει τις σχέσεις των Public με συνεργάτες, προμηθευτές, τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς, τους πελάτες και φυσικά τους ανθρώπους τους, αλλά και η πιστή τήρηση των κανόνων του Δικαίου παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Με αφορμή αυτήν την απόφαση, πέραν της αυτονόητης προάσπισης με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων της, η εταιρεία προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές σε ανοιχτό διάλογο με στόχο την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς του λιανεμπορίου."

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home