Συμμαχία βαρέων βαρών για έξυπνα αυτοκίνητα

Deasy @ 20.06.2023
Συμμαχία βαρέων βαρών για έξυπνα αυτοκίνητα

Τη σύσταση μίας κοινοπραξίας που θα έχει ως στόχο τη σχεδίαση και κατασκευή ημιαγωγών που θα χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσαν η Stellantis και η Foxconn. Κάτι σου λένε τα ονόματα;

Λογικό. H Stellantis είναι η εταιρεία που έχει υπό τη σκέπη της, μεταξύ άλλων, τις Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citoen, Dodge, Fiat, Lancia, Maserati και Opel.

Η Foxconn είναι βασικός συνεργάτης της Apple και στα εργοστάσιά της κατασκευάζονται τα iPhone.

Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν την SiliconAuto η οποία θα παρέχει στις εταιρείες αυτοκινήτων, chips που θα χρησιμοποιούνται σε οχήματα μαζικής παραγωγής, κυρίως ηλεκτρικών. Η έδρα της νέας εταιρείας θα βρίσκεται στην Ολλανδία και τα πρώτα chips θα είναι έτοιμα σε τρία χρόνια. Η συμφωνία σημειώνεται σε μια χρονική περίοδο που η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτων έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τις αναταράξεις που προκάλεσαν τα προηγούμενα χρόνια οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς. Οι σχέσεις μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανίας και κατασκευαστών ηλεκτρονικών συστημάτων γίνονται όλο και πιο στενές, αφενός λόγω του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων και αφετέρου λόγω του αγώνα δρόμου μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων προς την αυτόνομη οδήγηση.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home