Πράσινο φως από ΕΕ για την εξαγορά της Activision από την Microsoft

Πράσινο φως από ΕΕ για την εξαγορά της Activision από την Microsoft

Κανένα πρόβλημα με τον ανταγωνισμό δεν είδαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενέκριναν την ύψους 69 δισ. δολαρίων εξαγορά της Activision από την Microsoft.

Η Κομισιόν δέχθηκε τις παραχωρήσεις της Microsoft στον τομέα του cloud gaming, προκειμένου να εγκρίνει την εξαγορά.

Αναμεσα σε άλλα, αν έχει αγοράσει ένα παιχνίδι της Activision, για παράδειγμα το Call of Duty, θα μπορείς για δέκα χρόνια να το τρέχεις και σε πλατφόρμες cloud streaming που ανταγωνίζονται την Microsoft. H επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία είναι υπεύθυνη για τα θέματα ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, σχολίασε ότι η έγκριση της εξαγοράς θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη στον χώρο του cloud gaming.

Στην Microsoft χαμογέλασαν μεν, αλλά οι σαμπάνιες παραμένουν στην ψύξη, διότι τόσο στη Βρετανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρμόδιες αρχές έχουν δείξει τα δόντια τους και αντιτίθενται στην εξαγορά. Ωστόσο οι νομικοί της εταιρείας εκτιμούν πως η απόφαση της Κομισιόν τους δίνει ένα ισχυρό επιχείρημα ώστε να αντιπαρατεθούν με τις υπηρεσίες ανταγωνισμού στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,MICROSOFT,ACTIVISION,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home