Βρετανικό μπλόκο στην εξαγορά της Activision από την Microsoft

Deasy @ 26.04.2023
Βρετανικό μπλόκο στην εξαγορά της Activision από την Microsoft

Νέες δυσκολίες αντιμετωπίζει η προσπάθεια της Microsoft να αποκτήσει την Activision, καθώς απέναντι στο αξίας 69 δισ. δολαρίων εγχείρημα, σήκωσε απαγορευτικό η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού.

Η Βρετανία θεωρεί ότι η εξαγορά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς cloud gaming. Η αρμόδια επιτροπή δεν έδειξε να ικανοποιείται από την πρόταση της Microsoft να διαθέσει το δημοφιιλές παιχνίδι "Call of Duty" της Activision και σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες cloud gaming.

Η Microsoft ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα και δηλώνει ότι θα επιχειρήσει την ακύρωση της απόφασης της βρετανικής επιτροπής. Η δε Activision σήκωσε τους τόνους, σημειώνοντας σε μια δήλωσή της ότι όλοι οι δημιουργοί, μικροί και μεγάλοι, θα λάβουν γνώση ότι η Βρετανία είναι βασικά «κλειστή για τις επιχειρήσεις».

Η απόφαση της βρετανικής επιτροπής προκάλεσε έκπληξη, διότι πριν από ένα μήνα απέσυρε όλες τις επιφυλάξεις για τον αντίκτυπο της εξαγοράς στις παιχνιδοκονσόλες. Δεδομένου ότι αυτό θεωρείται μεγαλύτερο εμπόδιο, Microsoft και Activision αντιμετώπιζαν την απόφαση της επιτροπής για το cloud gaming ως τυπική διαδικασία. Όπως αποδείχθηκε όμως μόνο τυπική δεν ήταν η διαδικασία. Η υπηρεσία ανταγωνισμού της Ε.Ε. αναμένεται να αποφανθεί επί της σχεδιαζόμενης εξαγοράς σε έναν μήνα, στις 22 Μαΐου για την ακρίβεια, ενώ στις ΗΠΑ η επιτροπή Εμπορίου δεν έχει δείξει διάθεση να δώσει τις ευλογίες της.

ONLINE GAMING,MICROSOFT,ACTIVISION,CALL OF DUTY,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home