Σχεδόν 5.000 νέα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκαν το 2022

Σχεδόν 5.000 νέα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκαν το 2022

Μπορεί το 2022 να μην ήταν η καλύτερη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, αυτό όμως δεν αποθάρρυνε τον κλάδο και επίδοξους νέους παίκτες να δραστηριοποιηθούν. Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της χρονιάς περίπου 5.000 νέα κρυπτονομίσματα εμφανίστηκαν στην αγορά, προσδοκώντας στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Τα στοιχεία έρχονται από μια νέα έκθεση της BitStacker, η οποία εκτιμούσε τον αριθμό των κρυπτονομισμάτων στα 16.238, ενώ τον Νοέμβριο ο αριθμός αυτός έχει ανέβει στα 21.159, γεγονός που σημαίνει ότι 4.921 κρυπτονομίσματα προστέθηκαν από την αρχή της χρονιάς.

Στο διάγραμμα που παραθέτει η έκθεση μπορούμε να δούμε και τις μηνιαίες μεταβολές, με το Φεβρουάριο κα τον Απρίλιο να αποτελούν τους μήνες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης, 6,25% και 5,88%, αντίστοιχα. Δύο ακόμα μήνες, ο Μάιος και ο Ιούλιος παρουσιάζουν μεταβολές μεγαλύτερες του 5%, ενώ το Νοέμβριο που είχαμε την κατάρρευση της FTX η μεταβολή ήταν μόλις 1,67%.

 

Αντιπαραβάλλοντας το διάγραμμα της BitStracker με την τιμή του Bitcoin (που αποτελεί και το βαρόμετρο της αγοράς) διαπιστώνουμε ότι ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρυπτονομισμάτων ήταν σε απόλυτη συνάρτηση με την πορεία του κλάδου μέσα στο 2022. Ειδικότερα, στους μήνες με τις μεγαλύτερες μεταβολές στον αριθμό των κρυπτονομισμάτων η αγορά, η τιμή δηλαδή του Bitcoin παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home